Çat'ta "Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi" Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çat'ta "Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi" Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi

Çat\'ta "Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi" Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde düzenlenen “Geleceğimiz için Ailece El Ele Projesi” kapsamında Çat’ta 6284 sayılı Ailenin Korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ve tüketici hakları konularında eğitim...

08.02.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde düzenlenen "Geleceğimiz için Ailece El Ele Projesi" kapsamında Çat'ta 6284 sayılı Ailenin Korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ve tüketici hakları konularında eğitim programı düzenlendi.

Çat Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen eğitim programına Çat Kaymakamı Saadettin Doğan, Çat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ömer Lalaoğlu ve ilçedeki Kuran Kursları ve el sanatları kurslarına katılan çok sayıda kadın kursiyer katıldı.

Çat Kaymakamı Doğan, burada yaptığı konuşmada, projenin ilçe açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, tüketici hakları ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik eğitim programlarının huzurlu bir aile açısından önemli olduğunu söyledi.

Bilinçli toplumun temelini, bilinçli ailelerin oluşturduğunu belirten Doğan, "Toplumdaki bilincin artırılması noktasında bu gibi eğitimlerin büyük rolü olduğunu düşünüyoruz. Bilinçli tüketim konusu, aile bütçesinin rasyonel kullanmasında önemli bir yere sahip. Ürettiğimiz kadarını tüketmek ülke ekonomisini etkileyen önemli bir unsur. Tüketim konusunda bilinç oluşturmak, aile bütçesini doğru kullanmak, ülkesel anlamda ekonomiyi etkileyen, önemli bir başlık, bu eğitimleri bu açıdan önemsiyoruz. Yine aile içi şiddet konusu sadece ülkemizde değil tüm dünyada gündeme gelen bir konu. Aile içi şiddet konusunda, kadını ve erkeği yetiştiren annelerin bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne böylesine önemli konuları gündeme getirdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje Koordinatörü Süleyman Tanas ise projeyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Projenin Çat, Hınıs ve Köprüköy'den sonra Aşkale ilçesinde de hayata geçeceğini belirten Tanas "Aile içi sağlıklı iletişim yollarının benimsenerek, hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak amacıyla kadınlarımıza sosyal ve kültürel alanda geliştirilebilmeleri için çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimiz yoğun ilgi görüyor. Aile içi iletişim, kadın ve çocuk hakları, tüketici hakları konularında eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizi uzman arkadaşlarımız aktarıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Basın ve Halkla Birimi Sorumlusu Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, tüketici hakları ve uygulamaları konusunda eğitim verildi.

Eğitim programı sonunda Bingöl ve İspirli katılımcıların sorularını yanıtladı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çat'ta 'Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi' Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement