Çatak Sel Felaketinin Ardından Belediye Başkanı Bartu İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Çatak Sel Felaketinin Ardından Belediye Başkanı Bartu İncelemelerde Bulundu

Çatak Sel Felaketinin Ardından Belediye Başkanı Bartu İncelemelerde Bulundu

Sel felaketinin ardından Belediye Başkanı Bartu incelemelerde bulundu Van'ın Çatak İlçesi Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu, dün selin vurduğu mahalleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

26.08.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sel felaketinin ardından Belediye Başkanı Bartu incelemelerde bulundu

Van'ın Çatak İlçesi Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu, dün selin vurduğu mahalleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Artvin'de yaşanan sel faleketinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan Bartu, selin ilçelerine verdiği zararın da büyük olduğunu ve bunu karşılayabilecek maddi imkana sahip olmadıklarını söyledi.

Van ve çevresinde pazartesi akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağnak yağış Çatak ilçesi'nde dün sele neden oldu. İlçenin 8 mahallesindeki bazı evlerin içi çamurla dolarken, vatandaşlar güçlükle çamurun içinden çıkabildi. Mahallelerde bulunan alabalık tesisleri, onlarca arı kovanı, ekili alanlar sel sularına kapıldı. Vatandaşlar dünden beri selin yaralarını sarmaya çalışırken, DBP'li Çatak Belediye Eş Başkanı Celalettin Bartu da bugün selin zarar verdiği mahalleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bartu, selden en büyük zararı gören Elmacı Mahallesi'ndeki cami, evler, balık çiftlikleri, arı kovanları, selin getirdiği çamurun içerisinde kalan bahçelerde de incelemelerde bulundu.

Belediye Eş Başkanı Bartu, Hopa'da yaşanan sel felaketinden dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunurken, bu olayın kendilerine büyük bir üzüntüye neden olduğunu söyledi. Kendilerini de sel felaketi yaşadığın belirten Bartu, "İlçemizde ciddi maddi zarar meydana geldi. 2 gündür bu zararları tespit etmey çalışıyoruz. menfezler, alt yapılar, köprüler, köylere döşenen kilit taşları su şebekeleri hasar gördü. Belediye olarak birkaç mahallemize yetişemedik. imkanlarımız el vermedi. Şu anda büyük şehir belediyemizle koordineli bir şekilde çalışarak tüm yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Açılmayan sadece Andiçen mahallemiz kaldı. Orada iş makinalarımız çalışıyor. Zararımız yaklaşık olarak 5-6 milyon civarında belediye olarak maddi hasarı karşılamakta yetersiz kalıyoruz."dedi.

Balık çiftliği sahibi Faruk Elitaş ise 20 dakikalık yağan sağanak yağışın ardından Elmacı Mahallesinde 4 havuzda 60 ton Hacı Osman Mahallesinde 20 havuzda 150 ton olmak üzere toplam 210 ton alabalığın telef olduğunu belirtti. Elitaş, bu kadar zararı karşılayabilecek bir imkanlarını olmadığını, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatak Sel Felaketinin Ardından Belediye Başkanı Bartu İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement