Çatak'ta Jandarma ve Emniyete Saldıran 2 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Çatak'ta Jandarma ve Emniyete Saldıran 2 PKK'lı Öldürüldü

Çatak\'ta Jandarma ve Emniyete Saldıran 2 PKK\'lı Öldürüldü

Van Çatak'ta bir grup PKK'lı, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çatışmada 2 PKK'lı öldü.

31.07.2015 21:49  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çatak ilçesinde bir grup PKK'lı tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirilirken, bir korucu ayağından yaralandı.

2 PKK'LI ÖLDÜ, 1 KORUCU YARALANDI

Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

VAN JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA SALDIRI

Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK'lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralanırken, PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

El bombalı saldırı, saat 21.30 sıralarında Van- Hakkari kara yolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın girişinde bulunan nizamiyeye yapıldı. PKK'lıların attığı el bombasının patlaması sonucu bir uzman erbaşın yaralandığı belirtildi. Uzman erbaş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastane'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatak'ta Jandarma ve Emniyete Saldıran 2 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • URFALİYAM: BU GÜNE KADAR BU KADAR BÜYÜK OPERASYON OLMAMIŞTI KURTAR BIZI TC TEHDIT YAPILMAKTAN BIKMISIZ EGER BITSIN OYUN SANA OLACAKTIR 129 5 Yanıtla
  • Klay: Terörist değil leş. 102 6 Yanıtla
  • mert: ohh ohhh geberın ne guzel haberlerrr adamsın TAYYIP 80 15 Yanıtla
  • kara: Bir gece ansızın gelebiliriz 18 57 Yanıtla
  • bay çok bilen: PKK nın şuan planladığı tekşey çok ses getirecek büyük bir karakol Saldırısı istihbaratımızın iyi çalışması Lazım sınır karakolların güvenliği için 69 3 Yanıtla
  • Yesil: Terörü ancak mücadeleyle savasmayla bitirebiliriz. Bütün bölücü misyonerler sözde kürt halkinin temsilcileri magdur halki savunuyorlar. Dagda Baska insnclara saptirip beynini yikiyorlar. Ondan sonra demokrasi istiyoruz diye miting düzenliyorlar. ISIN güzel tarafi nedir biliyormusunuz? Daha bi kac ay öncesinde bunlar hükumetle El ele Cözüm sürecinden bahsediyor aralarindan su sizmiyordu. Ama gel görki bazi devlet yöneticileri birden Bire milliyetci kesilip bunlari muhattap Bile almiyorlar. Mücadeleyle terör biter. Sonuna kadar Nice gakkoslar, efeler, anadolu yigidi Ve milliyetci kürt kökenli Türk sevdalisi var. Bizi bölemezsiniz. 54 4 Yanıtla
  • URFALİYAM: BENIM AHABEYIMI DAGA KACIRMISTILAR SIRA BANA GELMEDEN YOK EDIN ONLARI KARDASIMDAN HABER ALANMIYORLAR ZORLA VATANINA IHANET YAPTIRACAKLAR BIZLERI KURTARIN GURBAN TC 46 6 Yanıtla
  • res: Azina bereket it ler vatan haimleri 37 3 Yanıtla
  • VANLI. .: Oh çok şükür yarabbi yavaş yavaş burayı temizliyoruz pkknin soyunu tuketecez fırsat bu fırsat birlik zamanı kim ne vurursa kardir şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak analarımızın içi rahat olsun... 27 7 Yanıtla
  • Melo: Leşlerini yakın gitsin 33 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement