Çatalca Belediyesi'nin Kursları Çıtayı Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Çatalca Belediyesi'nin Kursları Çıtayı Yükseltti

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim, Spor ve Müzik Okulları yılsonu gösterisini Kaleiçi Mahallesi Mübadele Meydanı'nda gerçekleştirdi.

11.06.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar ve Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

Saat 18:00'da başlayan program yaklaşık iki saat sürdü. 19 branşta hizmet veren Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Okulları'nın her gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Öğrenciler yeteneklerini sergilerken, profesyonellikleri ile de göz doldurdu. İlk olarak halk oyunları ekibinin gösterisi vardı. Ardından programın açılış sunumu da kurs öğrencileri tarafından yapıldı. Programın açılması ile birlikte bağlama kursu öğrencileri seslendirdikleri türküler ile izleyicileri kah hüzünlendirdi kah neşelendirdi. Bağlamadan sonra 2013 – 2014 eğitim öğretim döneminde 15 altın, 8 gümüş, 21 bronz madalya kazanan ve bir Dünya 3.lüğü bir de Avrupa 3.lüğü kazanan karateciler meziyetlerini gösterdiler.

Karatecilerin ardından genç yaşlı herkesin ilgiyle takip ettiği balerinler sahne aldı. Balerinlerin gösterisinin bitmesiyle Kafkas yöresi oyunlarıyla İzzettin Mahallesi kursiyerleri sahne aldı. Toplu gösterilerin sonrasında bireysel yetenekler ortaya çıktı. Piyano kursu öğrencileri batı müziğinin eşsiz eserlerini izleyiciler için çaldılar. Piyanonun hemen akabinde ise izleyicileri coşturan bir gösteri vardı. Güreş öğrencileri gösterileri ile izleyicilerin hem yüreklerini ağızlarına getirdi hem de alkışı kaptı.

Güreşçilerin ardından keman öğrencileri hünerlerini sergilediler. Kemancıların dinletisinin ardından balerinlerin başka bir grubu sahne aldı. Balerinlerin gösterisi bitince sahneye jimnastikçiler çıktı. Jimnastikçiler de estetik hareketlerini izleyiciler için sergiledi.

CEM KARA: "BİZE GÜVENEN VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu gösterinin de bitmesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşma yapmak için sahneye çıktı. Başkan Cem Kara, "Bu güzel gösterileri yarıda kesmek istemiyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını Çatalca Belediyesi'ne teslim ederek eğitim almalarını sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum. Eğitim veren öğretmen arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.

Başkan Cem Kara'nın konuşması sonrasında halk oyunları ekibi başka bir grup ile gösterilerini tamamladılar. Halk oyunlarının bitmesiyle İngilizce kursu öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk'ün özlü sözlerini ilk önce İngilizce okudu ve ardından da Türkçe olarak tercüme ettiler.

Mustafa Kemal Atatürk'ün özlü sözlerinin İngilizce ve Türkçe hatırlatılmasının ardından da gitar kursu öğrencileri birbirinden güzel şarkıları izleyiciler için seslendirdiler. Gitar konserinin ardından balerinlerin en büyükleri sahne aldı. Balerinlerin gösterisinin ardından ise halk oyunları ekibi Van yöresi oyunlarını sergileyerek böylece program bitmiş oldu. Programın sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara velilerle bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu ve ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Belediyesi'nin Kursları Çıtayı Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement