Çatalca'da Başpehlivanlık Recep Kara'nın - Son Dakika
Güncel

Çatalca'da Başpehlivanlık Recep Kara'nın

Çatalca\'da Başpehlivanlık Recep Kara\'nın

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan Festivaline adapte edilerek beş yıldır aralıksız düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri bu sene de yapıldı.

05.09.2014 10:02  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Cami yanındaki güreş alanında düzenlenen güreşlere çok sayıda ünlü isim katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Yalova Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin altın madalyalı Ağası Seyfettin Selim, Çatalca Güreşleri Ağası Hasan Koç, Marmara Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Ayhan Tutun, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, çevre il ve ilçelerin güreş ağaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşler saat 12:00'da başladı. İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ise tüm katılımcılar İstiklal Marşı'nı hep birlikte söyledi. Sonrasında ise duaların da yapılmasıyla güreşler başladı.

Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık kategorilerindeki güreşlere toplamda 193 sporcu katıldı. Katılımcılar için her şeyin düşünüldüğü güreşlerde öğlen yemekleri de Çatalca Belediyesi personeli tarafından izleyicilere dağıtıldı.

Güreşlerde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da bir konuşma yaptı. Başpehlivanlık kuralarının çekilmesinin ardından konuşmasını yapan Başkan Cem Kara, "bugün pehlivanlarımızdan, yiğitçe, mertçe bir güreş müsabakası bekliyoruz. Çatalca Ulu Cami Er Meydanı'na gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm pehlivanlarımıza teşekkür ederim. Bugünün özel bir anlamı var. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu bayramı kutlamamız için savaşan, bu yurdu bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle, şükranla ve de en çok özlemle anıyorum." dedi.

Başkanın konuşmasının ardından Başpehlivanlık güreşleri başladı. Kıyasıya geçen güreşlerde Başpehlivanlığı Osman Aynur'u finalde yenen Recep Kara kazandı. Güreşlerin sonunda katılımcılar başpehlivan Recep Kara'yı tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'da Başpehlivanlık Recep Kara'nın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement