ÇATES, 351 Milyon Dolar Teklifle Demir Madencilik'in - Son Dakika
Yerel

ÇATES, 351 Milyon Dolar Teklifle Demir Madencilik'in

ÇATES, 351 Milyon Dolar Teklifle Demir Madencilik\'in

Çatalağzı Termik Santralı ihalesinde en yüksek teklifi veren şirket 351 milyon dolar ile Demir Madencilik'in oldu.

29.04.2014 19:03  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalağzı Termik Santralı (ÇATES) ihalesinde en yüksek teklifi veren şirket 351 milyon dolar ile Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ. oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB) düzenlenen ihaleye, Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ., Elsan Elektrik, Alsim Alarko, Limak ve IC İçtaş teklif verdi. İlk turda en yüksek 190 milyon dolar teklifin verildiği ihale, kapalı elemeli turların ardından 280 milyon dolar başlangıç tutarı ile başladı. Son turda 351 milyon dolar ile en çok teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, yaptığı açıklamada ÇATES'in Zonguldak için çok önemli olduğunu ifade etti. Demir; "ÇATES'in İhale bedeli ederinden fazla oldu. Tahmin ettiğimiz fiyatların üzerine çıkıldı. Şartlarımızı zorlayarak bu rakamı verdik. Çünkü konu sadece Demir Madencilik'in veya Zonguldak maden işletmecilerinin meselesi değil. Tüm Zonguldak'ın meselesi, şehrimizin meselesi. Zonguldak'ta TTK'da, özel sektör işletmelerinde çalışanların işsiz kalmaması, şehrimiz ekonomisinin zarar görmemesi, kısacası 650 bin kişilik nüfusumuzun geleceği için mücadele ettik. Zonguldak'ın kaderi adına bu rakamlara çıktık. ÇATES'in sadece maden işletmecileri için değil Zonguldak için ne anlama geldiğini, hayati önemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Öncelikle Zonguldak'a hayırlı olsun. Herkese hayırlı olsun. Allah, utandırmasın." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÇATES, 351 Milyon Dolar Teklifle Demir Madencilik'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement