Firari Kabadayı Çatıdan Çatıya Atlayarak Kaçmaya Çalışırken Yakalanmış - Son Dakika
Güncel

Firari Kabadayı Çatıdan Çatıya Atlayarak Kaçmaya Çalışırken Yakalanmış

Firari Kabadayı Çatıdan Çatıya Atlayarak Kaçmaya Çalışırken Yakalanmış

Okmeydanı'da tedavi için getirildiği hastanede silahlı kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra kaldığı eve yapılan baskında yakalanan Hünkar Karataş'ın çatıdan kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

26.04.2016 14:53  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine 11 Mart tarihinde tedavi için getirilen Hükümlü Hünkar Karataş, filmleri aratmayan bir planla kaçmıştı. Cezaevi arkadaşı olduğu öğrenilen Bora Y.'nin tuvalete bıraktığı tabancayı alan Hünkar Karataş, jandarma ekipleriyle girdiği kovalamaca sonucu kaçmış, olay sırasında Bora Y. jandarmanın açtığı ateş sonucu ağır yaralanarak hayatını kaybetmişti.

SAHTE PASAPORTLA YURT DIŞINA ÇIKMAYA ÇALIŞIYORDU

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şüphelinin kaçışının ardından geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Polis şüpheliyle irtibatı olabilecek kişileri takibe almış ve şüphelinin sahte pasaport hazırlatarak Kıbrıs ya da Gürcistan'a kaçmayı planladığını tespit etmişti. Gasp Büro Amirliği dedektifleri tarafından sürdürülen takipte daha önce Fatih'te 3 ayrı adrese baskın yapıldığı ancak şüphelinin her seferinde birkaç saat önce evden ayrıldığı belirlenmişti. Bu operasyonlar sırasında şüpheliye sahte evrak hazırlamaya çalışan bir kişi de gözaltına alınmıştı.

BİRLİKTE KALDIĞI SEYYAR SATICI ARKADAŞI TESPİT EDİLDİ

Gasp Büro Amirliği dedektiflerinin geçtiğimiz hafta içinde firari Hünkar Karataş'ın, seyyar satıcılık yapan arkadaşı Ahmet K. ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine kısa süre içinde Ahmet K. inceleme altına alınarak adresi belirlendi. Sütlüce, Keçecipiri Mahallesi, Kulübe sokak üzerinde belirlenen adresin dün öğle saatlerinden itibaren takibe alındığı öğrenildi. Şüphelinin evde olduğunun tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

ÇATIDAN ÇATIYA ATLAYARAK KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyonda ekipler evin kapısını çaldığı sırada pencereden çatıya çıkan Hünkar Karataş ile Ahmet K. kaçmaya başladı. Polislerin de takibe başlaması üzerine Sütlüce'deki evlerin çatılarında filmleri aratmayan sahneler yaşandığı belirtildi. Takibe alınan şüphelilerden önce Ahmet K.'nın bir evin bahçesinde yakalandığı ardından Hünkar Karataş'ın bir evin çatısında gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin gözaltına alındığında elinde namlusuna mermi sürülmüş bir tabanca bulunduğu belirtildi.

SAKLANDIĞI EVDE POLİS MALZEMELERİ BULUNDU

Operasyonun tamamlanmasının ardından Hünkar Karataş'ın saklandığı evde bulunan 6 polis şapkası, 5 polis yeleği, 1 adet çelik yelek, 2 tabanca, mermiler, polis rozetleri, kelepçeler ve bir miktar uyuşturucu incelenmek üzere kriminal laboratuara gönderildi. Bulunan malzemelerin hangi amaçla evde tutulduğu ise soruşturma kapsamında inceleniyor.

"TEKRAR FİRAR EDECEĞİM"

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Karataş, basın mensuplarının "Tekrar firar edecek misiniz?" sorusuna, "Edeceğim, neden etmeyeyim" cevabını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Firari Kabadayı Çatıdan Çatıya Atlayarak Kaçmaya Çalışırken Yakalanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement