Son dakika kar haberleri, kar son dakika, son dakika kar

Son Dakika Kar Haberleri

  • Meteoroloji'den uyarı geldi: Türkiye'de çarşamba gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak
    16:33 Meteoroloji'den uyarı geldi: Türkiye'de çarşamba gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak

    "Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?" sorusu merak konusu olurken Meteoroloji'den açıklama geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurdun çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, yağmur şeklinde başlayacak yağışların perşembe ve cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceğini duyurdu.

  • Erzurum'da Kar Yağışı Devam Ediyor
    11:51 Erzurum'da Kar Yağışı Devam Ediyor

    Erzurum'da dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı şehri beyaz bir örtüye bürüdü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceğini bildirdi. Kar yağışının Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

  • Kars'ta Bahar Ayında Kış Yaşanıyor
    10:53 Kars'ta Bahar Ayında Kış Yaşanıyor

    Kars'a Mart karı yağdı, şehir beyaza bürünürken, ağaçlar kırağı tuttu, kartpostal görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji ise bölge genelinde kar yağışı uyarısında bulundu.

  • Kızılırmak'ta Su Seviyesi Yükseliyor
    17 Mar Kızılırmak'ta Su Seviyesi Yükseliyor

    Sivas'ta, dağlardaki karın erimesiyle son 5 yılın en yüksek ocak ayı debisinin ölçüldüğü Kızılırmak'ta, su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Kızılırmak'ın debisi ve su seviyesi geçen yıla göre önemli ölçüde artış gösterdi. İklim değişikliği ve erken kar erimesi, tarımsal faaliyetler ve su kaynaklarının yönetimi açısından önemli sorunlar yaratıyor.

  • Sarıkamış'ta komandolardan dosta güven düşmana korku
    17 Mar Sarıkamış'ta komandolardan dosta güven düşmana korku

    Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı komandolar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte ve eksi 25 derece hava sıcaklığında eğitim alıyor. Komandolar, Allahuekber ve Soğanlı dağlarında çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyor.

  • Aç kalan güvercinleri esnaf ve vatandaş besliyor
    17 Mar Aç kalan güvercinleri esnaf ve vatandaş besliyor

    Erzurum'da kış mevsimi boyunca yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinler, esnaf ve hayırsever vatandaşlar tarafından besleniyor. Özellikle kırsalda karın hala kalkmaması ve soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçiren güvercinler, her sabah kilolarca buğday ve arpayla besleniyor.

  • Erzurum'da Esnaf ve Vatandaşlar Güvercinleri Besliyor
    17 Mar Erzurum'da Esnaf ve Vatandaşlar Güvercinleri Besliyor

    Erzurum'da kış mevsimi boyunca yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinler, esnaf ve hayırsever vatandaşlar tarafından besleniyor. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle zor durumda kalan güvercinler, her sabah kilolarca buğday ve arpayla besleniyor.

  • Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon 15 gün daha uzadı
    12 Mar Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon 15 gün daha uzadı

    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon, yağan karla 15 gün daha uzadı. Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle Kastamonu İl Özel İdaresince yapılan merkez, Ocak 2020'den bu yana kayakseverleri ağırlıyor. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Yurduntepe Kayak Merkezi, 5,6 kilometrelik pistiyle ön plana çıkıyor. Kayak sezonunun 30 Aralık'ta başladığı kayak merkezinde, martta etkili olan yoğun karla sezon 15 gün daha uzadı.

  • Nurettin Toker'in Günlükleri Uzuntarla Çerkes Müzesinde Sergilenecek
    12 Mar Nurettin Toker'in Günlükleri Uzuntarla Çerkes Müzesinde Sergilenecek

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Nurettin Toker'in yıllarını kaydettiği günlükler, Uzuntarla Çerkes Müzesinde sergilenecek. Toker'in günlüklerinde askerlik hatıraları, doğumlar, ölümler, mevsim değişiklikleri ve önemli olaylar yer alıyor.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    12 Mar Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde yer yer sağanak yağışlı hava bekleniyor. Bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis beklenen kuzey ve iç kesimlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, bazı bölgelerde orta kuvvette esmesi bekleniyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Samsun, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır illerinde hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıklar şu şekildedir: İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15, İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20, Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı çevreleri gece saatlerinde sağanak yağışlı 18, Adana: Parçalı ve az bulutlu 22, Antalya: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu 20, Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17, Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14, Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 9, Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu

  • Sivas'ın Hafik ilçesinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi
    10 Mar Sivas'ın Hafik ilçesinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

    Sivas'ın Hafik ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiledi. Hafik ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışla kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Pusat-Özen Barajı, Hafik Gölü ve Kızılırmak çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Sivas Valiliği, zirai don beklendiği konusunda çiftçilere uyarıda bulundu.

  • Bolu Gölcük Tabiat Parkı Baharın Canlılığını Gözlüyor
    10 Mar Bolu Gölcük Tabiat Parkı Baharın Canlılığını Gözlüyor

    Bolu Gölcük Tabiat Parkı, baharın canlılığının hakim olduğu bir atmosferde ziyaretçilerini ağırlıyor. Ziyaretçiler, güneşli hava ve çiçeklerin oluşturduğu ahenk eşliğinde parkta keyifli vakit geçiriyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, park içinde gölgede kalan karların erimemesine neden oluyor. Ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüş yaparak, bisikletle tur atarak ve piknik yaparak güzel bir hafta sonu tatili geçiriyor.

  • Muş'ta Kadın Paramedikler Zorlu Coğrafyada Hayat Kurtarıyor
    08 Mar Muş'ta Kadın Paramedikler Zorlu Coğrafyada Hayat Kurtarıyor

    Muş Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak görev yapan kadın paramedikler, zorlu coğrafyada görevlerini başarıyla yerine getirerek hayat kurtarıyor. Kadınlar Günü'nün kutlandığı bu günde, hayat kurtaran güçlü kadınların özverili çalışmaları takdirle karşılanırken, özellikle 112 acil sağlık hizmetlerinde görev alan kadınlar, olaylara hızlı müdahaleleriyle birçok hayatı kurtarıyor.

  • Erzurum'da Kar Yağışı Yeniden Başladı
    07 Mar Erzurum'da Kar Yağışı Yeniden Başladı

    Erzurum'da uzun süredir etkisini azaltan kar yağışı yeniden başladı ve kent merkezi bir kez daha beyaza büründü. Erzurum'da dün geceden bu yana aralıklı olarak etkili olan kar yağışı vatandaşlara adeta 'Mart kapıdan baktırır' sözünü hatırlattı. Meteoroloji 12.Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Erzurum ve çevresinde kar 4 gün boyunca etkili olacak. Belediye ve karayolları ekipleri yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

  • Yurt Genelinde Sıcaklıklar Düşecek, Hafta Boyunca Yağışlı Hava Bekleniyor
    04 Mar Yurt Genelinde Sıcaklıklar Düşecek, Hafta Boyunca Yağışlı Hava Bekleniyor

    Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, sıcaklıkların yurt genelinde 10 derece kadar düşeceğini ve bütün haftanın yağışlı geçeceğini bildirdi. Batı bölgelerinde başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde görüleceği belirtilirken, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesi bekleniyor. Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli lodosun etkili olacağı uyarısında bulunuldu. Ankara, İstanbul ve İzmir'de de yağışlı hava ve sıcaklık düşüşü bekleniyor.

  • Bolu'da meyve ağaçları çiçek açarken yüksek kesimlerde kar görülüyor
    04 Mar Bolu'da meyve ağaçları çiçek açarken yüksek kesimlerde kar görülüyor

    Bolu'da kent merkezinde hava sıcaklıklarının artmasıyla bazı meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. Ancak yüksek kesimlerde hala kar görülmekte. Yeniçağa ilçesinde ise çiğdemler çiçek açarak doğaya renk kattı.

  • Meteoroloji'den art arda uyarılar! Salı günü sağanak, perşembe günü kar geliyor
    03 Mar Meteoroloji'den art arda uyarılar! Salı günü sağanak, perşembe günü kar geliyor

    Meteoroloji'den yeni hafta için art arda uyarılar geldi. Salı günü Ege, Marmara'nın güney ve batısı, batı Akdeniz'e gelecek kuvvetli sağanak nedeniyle 8 il için "Risk var" uyarısı yapılırken, perşembe günü kuzeyden gelecek soğuk hava batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu, Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yapacak.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda Asya-Pasifik Bölgesel Mimarilerinin İnşası Tartışıldı
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda Asya-Pasifik Bölgesel Mimarilerinin İnşası Tartışıldı

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen panelde, bölgesel ve küresel aktörlerin uyumlu ve çelişen çıkarlarının uzlaştırılması için etkili diplomasinin ve işbirliğinin gerekliliği vurgulandı. Panelde, Malezya, Bangladeş, Sri Lanka ve Vietnam'dan katılımcılar, bölgedeki güç dengeleri, ekonomik işbirliği, iklim değişikliği gibi konuları ele aldılar.

  • Yozgat'ta Yağış Eksikliği Tarım Sektörünü Endişelendiriyor
    01 Mar Yozgat'ta Yağış Eksikliği Tarım Sektörünü Endişelendiriyor

    Yozgat'ta Mart ayında beklenen yağışların düşmemesi tarım sektöründe endişe yaratıyor. Yozgat Ziraat Odası Başkanı, yağış olmaması halinde hububat ve baklagillerde yüzde 50-60 kayıp yaşanacağını belirtiyor. Çiftçiler, kuraklık nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve maliyetlerin artmasıyla batma riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.

  • Kırklarelili çiftçiler ilkbahar yağışlarını bekliyor
    01 Mar Kırklarelili çiftçiler ilkbahar yağışlarını bekliyor

    Kırklareli'nde buğdayın gelişimi 1 ay önden seyrediyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle üreticiler kaliteli ve verimli bir sezon için ilkbahar yağışlarını bekliyor. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, buğdayın durumunun iyi olduğunu ve veriminin yüksek olmasını ön gördüklerini belirtti. İlkbahar yağışlarının verimli ve kaliteli bir sezon için önemli olduğunu vurguladı.

  • Türkiye Yeni Yağışlı Hava Sisteminin Etkisine Giriyor
    01 Mar Türkiye Yeni Yağışlı Hava Sisteminin Etkisine Giriyor

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye yarın itibarıyla yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine girecek. Batı kesimlerden başlayarak iç bölgelere doğru ilerleyecek yağışlı sistemle birlikte sıcaklık değerlerinde düşüş gözlenecek. Ancak kaydedilecek düşüşe rağmen sıcaklık, mevsim normalleri üzerindeki seyrini sürdürecek.

  • Toprağı susuz kalan çiftçi gözünü nisan yağmurlarına dikti
    29 Şub Toprağı susuz kalan çiftçi gözünü nisan yağmurlarına dikti

    Sonbahar ve kış mevsiminde istenilen yağmur ve kar yağışlarının gerçekleşmemesi nedeniyle ekili tarım arazileri susuz ve nemsiz kaldı. Çiftçiler, Nisan ayında beklenen yağmurlara umut bağlıyor. Uzmanlar, kuraklık nedeniyle verim kaybı yaşanabileceğini belirtiyor.

  • Kartalkaya'da İlkbahar ve Kış Bir Arada Yaşanıyor
    29 Şub Kartalkaya'da İlkbahar ve Kış Bir Arada Yaşanıyor

    Bolu'da, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 167 santimetre ölçülürken, kent merkezi ve çevresinde ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kayakseverlerin uğrak noktası olan merkezde 25 pist bulunuyor ve oteller hafta sonları tam dolulukla hizmet veriyor. Bölgede çiçekler açarken, bazı yerlerde ise hava soğuyor ve don yapıyor.

  • Burdur'da Badem Ağaçları Erken Çiçek Açtı
    28 Şub Burdur'da Badem Ağaçları Erken Çiçek Açtı

    Burdur'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları erken çiçek açtı. Gökçebağ köyünde çiçeklenen ağaçlar güzel bir görüntü oluştururken, köylüler de şaşırdı. Normalde nisan ayında çiçek açan badem ağaçlarının erken çiçek açması, geçen yıl olduğu gibi soğuktan etkilenme riskini beraberinde getiriyor.

  • Siirt'te Beklenen Çetin Kış Yerine Sıcak Havalar Hakim Oldu, Soba Üreticileri Satış Yapamadı
    27 Şub Siirt'te Beklenen Çetin Kış Yerine Sıcak Havalar Hakim Oldu, Soba Üreticileri Satış Yapamadı

    Siirt'te yaz boyunca soğuk kış ayları için üretilen sobalar, beklenen çetin kış yerine sıcak havalar nedeniyle satılamadı. Soba satıcıları, işlerin bayağı durgun olduğunu ve depolarının dolu olduğunu belirtti.

  • Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki bozayılar kış uykusuna yattı
    27 Şub Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki bozayılar kış uykusuna yattı

    Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlarda yaşayan bozayılar, bu sezon kar ve dondurucu soğuklar nedeniyle kış uykusuna yattı. Tarım ve Orman Bakanlığının izniyle 2006'dan bu yana Kars, Erzurum ve Sarıkamış ormanlarındaki yaban hayvanlarını araştıran KuzeyDoğa Derneği ekibi, uydu vericisi takılan bozayıların yaşam alanlarını incelemeye devam ediyor. Uydu vericisiyle takip edilen 10 bozayının, ilkbahar mevsiminde kış uykusundan uyanması bekleniyor.

  • Türkiye Genelinde Parçalı ve Yer Yer Sağanak Yağışlı Hava Bekleniyor
    27 Şub Türkiye Genelinde Parçalı ve Yer Yer Sağanak Yağışlı Hava Bekleniyor

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Antalya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey ve batı kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde ise günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara 15°C, İstanbul 14°C, İzmir 20°C, Adana 20°C, Antalya 19°C, Samsun 15°C, Trabzon 15°C, Erzurum 3°C, Diyarbakır 12°C.

  • Ücretsiz olunca izdiham yaşandı: Karın yağmadığı şehirde buz pistine akın ettiler
    26 Şub Ücretsiz olunca izdiham yaşandı: Karın yağmadığı şehirde buz pistine akın ettiler

    Kırıkkale'de çok sayıda vatandaş, belediye tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan buz pisti tesisine akın etti. Çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buz pistinde keyifli anlar yaşandı.

  • Yalancı bahara aldanan badem ağaçları çiçek açtı, üretici don endişesi yaşıyor
    26 Şub Yalancı bahara aldanan badem ağaçları çiçek açtı, üretici don endişesi yaşıyor

    Batman'ın Gercüş ilçesinde sıcak havaların etkisiyle badem ağaçları erken çiçek açtı. Çiftçiler, normalde mart sonuna kadar don olaylarının yaşandığı bölgede çiçeklerin kuruyup gitmesinden endişe ediyor. Bu durum son birkaç senedir verim kaybına neden oluyor.

  • Kırıkkale'de Ücretsiz Buz Pisti Tesisine Yoğun İlgi
    26 Şub Kırıkkale'de Ücretsiz Buz Pisti Tesisine Yoğun İlgi

    Kırıkkale'de hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar, belediye tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan buz pisti tesisine akın etti. Çocuklar ve gençler keyifli anlar yaşadı.

  • 5 bin yıllık tarihi Sille'de son yılların en karsız kışı geçiyor
    25 Şub 5 bin yıllık tarihi Sille'de son yılların en karsız kışı geçiyor

    Konya'da son yılların en karsız kış mevsimlerinden biri yaşanırken, 5 bin yıllık tarihi Sille Mahallesinde yaşayan vatandaşlar benzer bir ocak ayı geçirmediklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl Sille Mahallesinde çekilen fotoğraflar ise mevsim değişikliğini gözler önüne serdi. Konya'da geçen yılın aynı dönemlerinde etkili olan kar yağışı ile beraber şehir tamamen beyaz örtü ile kaplanmıştı. Bu yıl ise Şubat ayının sonlarına gelinmesine rağmen tarihi Sille Mahallesinde kar yağışı henüz görülmedi. Mahalle sakinleri, kışın kurak geçtiğini ve kar yağışının özlemle beklediklerini ifade etti.

  • Şubat Ayında Güneşli ve Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Taksim'e Akın Edildi
    25 Şub Şubat Ayında Güneşli ve Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Taksim'e Akın Edildi

    İstanbul'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir gün yaşandı. Bu fırsatı değerlendiren pek çok kişi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın etti. İstiklal Caddesi'nde seyyar satıcılık yapan bir kişi ise iklim değişikliğine dikkat çekerek, bu sıcak havaların kuraklıkla sonuçlanmamasını temenni etti.

  • Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Kalabalıklaştı
    25 Şub Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Kalabalıklaştı

    İstanbul'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederek yaz aylarını aratmayan bir gün yaşandı. Bu fırsatı değerlendiren pek çok kişi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın etti. İklim değişiklikleriyle ilgili endişeler de dile getirildi.

  • Hafta Sonu Sıcaklık Artacak, Çığ Tehlikesi Doğu Bölgelerinde
    23 Şub Hafta Sonu Sıcaklık Artacak, Çığ Tehlikesi Doğu Bölgelerinde

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, hafta sonu boyunca hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Bu sıcaklık artışı, ülkenin doğusunda çığ tehlikesini beraberinde getirirken; yeni hafta ile birlikte hafta ortasına kadar bölgesel yağışlar görülecek.

  • Van'ın Başkale ve Çaldıran ilçelerindeki Karla Kaplı Mendereslerin Etkileyici Görüntüleri
    23 Şub Van'ın Başkale ve Çaldıran ilçelerindeki Karla Kaplı Mendereslerin Etkileyici Görüntüleri

    Van'ın Başkale ve Çaldıran ilçelerinde bulunan karla kaplı arazilerden geçen menderesler, kıvrımlı yapılarıyla görsel bir şölen sunuyor. Yazın yeşillenen ve kışın beyaza bürünen arazilerde süzülen menderesler, her mevsim etkileyici manzaralar oluşturuyor. Başkale ilçesinde yetiştirilen develerin mendereslerin bulunduğu bölgeden geçişi ise ilgi çekici görüntüler ortaya çıkarıyor. Çaldıran ilçesinde ise yoğun yağışlar sonucu oluşan karla kaplı menderesler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Menderesler, dron ile çekilen görüntülerle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

  • Kış Aşkale'ye geri döndü
    23 Şub Kış Aşkale'ye geri döndü

    Erzurum'un Aşkale ilçesinde uzun süredir yağmayan kar, gece saatlerinde ilçeyi beyaza bürüdü. Son 2 haftadır hava mevsim normallerinin üzerinde seyreden ilçede, dün gece başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde daha yoğun oldu.

  • Erzurum'un Aşkale ilçesinde kar yağışı
    23 Şub Erzurum'un Aşkale ilçesinde kar yağışı

    Erzurum'un Aşkale ilçesinde uzun süredir yağmayan kar, gece saatlerinde ilçeyi beyaza bürüdü. Son 2 haftadır havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle ilçe halkında 'bahar geldi' söylemleri başlamıştı. Ancak dün gece başlayan kar yağışı, eski bir atasözünü hatırlattı. Kar yağışı ilçe genelinde etkili oldu ve yüksek kesimlerde kar seviyesi daha yüksek oldu.

  • Erzurum'da Kar Yağışı Etkili Oldu
    23 Şub Erzurum'da Kar Yağışı Etkili Oldu

    Erzurum'da iki gündür devam eden kar yağışı gece etkisini artırdı ve kent merkezi beyaz bir görünüme büründü. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, belediyeler karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji ise bölgede kar yağışının devam edeceğini ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

  • Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor
    22 Şub Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor

    Meteorolojinin Erzurum'un için yaptığı 2 günlük kar yağışı başladı. Erzurum ve bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan çevresinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görüleceği; gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yetkililer ve vatandaşlar, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu için dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

  • Meteoroloji: Erzurum'da 2 günlük kar yağışı başladı
    22 Şub Meteoroloji: Erzurum'da 2 günlük kar yağışı başladı

    Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Erzurum ve bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan çevresinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görüleceği; gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde, yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı.

  • Erzurum'da İki Gün Kar Yağışı Bekleniyor
    21 Şub Erzurum'da İki Gün Kar Yağışı Bekleniyor

    Meteoroloji tahminlerine göre Erzurum yarın itibariyle iki gün boyunca kar yağışlı olacak. Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek ve rüzgar kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

  • Kocasinan Ziraat Odası Başkanı: Farenin çoğalması için zehirli buğday kullanılabilir
    20 Şub Kocasinan Ziraat Odası Başkanı: Farenin çoğalması için zehirli buğday kullanılabilir

    Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, havanın sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle tarlalarda farelerin çoğaldığını belirterek, çiftçilere zehirli buğday kullanarak fareyle mücadele etmelerini önerdi.

  • Kağızman, doğa tutkunlarının yeni rotası haline geldi
    20 Şub Kağızman, doğa tutkunlarının yeni rotası haline geldi

    Kars'ın Kağızman ilçesinde bulunan Çemçe-Madur bölgesi, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla doğa tutkunlarının yeni rotası haline geldi. El değmemiş tabiatıyla dikkati çeken Kağızman, vadileri, dağları, akarsuları ve endemik türleriyle her mevsim görülmeye değer güzellikler sunuyor. İlçede yıllarca terörle anılan Çemçe ve Madur bölgesi de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla huzura kavuştu. Yapılan çalışmalarla turizmin hareketlendiği bölge, Iğdır ve Kars başta olmak üzere çevre illerden gezi gruplarını ağırlıyor.

  • Ilgaz Dağı'ndaki Turizmciler ve Kayakseverler Erken Biten Kayak Sezonundan Endişe Ediyor
    20 Şub Ilgaz Dağı'ndaki Turizmciler ve Kayakseverler Erken Biten Kayak Sezonundan Endişe Ediyor

    Ilgaz Dağı'ndaki turizmciler ve kayakseverler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kayak sezonunun erken bitmesinden endişe ediyor. Ilgaz Dağı eteklerinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yetersiz olduğu için bazı günler pistler kapatılmak zorunda kalınıyor. Şubat ayının sonuna kadar kar yağmazsa, sezonun bu yıl erken bitecek olmasından endişe duyuluyor. Turizmciler ve kayakseverler, gelecek için endişe duyduklarını belirtiyor.

  • Türkiye'nin Hava Durumu Tahmini
    20 Şub Türkiye'nin Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bazı bölgelerde yağış beklenirken, diğer yerlerde az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Bazı illerde ise günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde olacak: Ankara 9, İstanbul 10, İzmir 15, Adana 19, Antalya 18, Samsun 10, Trabzon 11, Erzurum 4 ve Diyarbakır 13 derece olacak.

  • Iğdır'da bulunan Üçkaya Vadisi kar yağışıyla beyaza büründü
    19 Şub Iğdır'da bulunan Üçkaya Vadisi kar yağışıyla beyaza büründü

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı sonucunda Tuzluca ilçesine bağlı Üçkaya köyünde bulunan Üçkaya Vadisi beyaz örtüyle kaplandı. Ağaçları, akarsuları ve sarp kayalıklarıyla ünlü olan 26 kilometrelik vadi, kış manzaralarıyla büyüleyici bir görüntü oluşturdu. Üçkaya Vadisi'nin karla kaplı hali dronlarla görüntülendi.

  • Şubat ayında çiçek açan badem ağacı vatandaşları şaşırttı
    17 Şub Şubat ayında çiçek açan badem ağacı vatandaşları şaşırttı

    Hatay'da çiçek açan badem ağacı, vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu. Bahar havasının yaşandığı Hatay'da, Şubat ayının ortalarına gelinmesine rağmen kar yağmayan Antakya ilçesindeki bir evin bahçesindeki badem ağacı çiçek açtı. Badem ağacının erken çiçek açmasının sebebi, kuru soğuk olmaması ve sıcak bölgeyi sevmesiydi. Normalde Mart ayında çiçek açan badem ağacının bu sene erken açması, mevsim değişikliğiyle ilişkilendirildi.

  • Hava sıcaklıkları düştü, yüksek kesimler beyaza büründü
    16 Şub Hava sıcaklıkları düştü, yüksek kesimler beyaza büründü

    Sakarya'nın yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkisini gösterdi. Kar kalınlığı 10 santimetreye kadar yükseldi ve beyaz örtüyle kaplanan bölgelerde kartpostallık görüntüler oluştu.

  • Tahıl ambarı Konya Ovası'nda yağışlar rekolte umutlarını artırdı
    16 Şub Tahıl ambarı Konya Ovası'nda yağışlar rekolte umutlarını artırdı

    Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası'nda, düşük yağışlar nedeniyle kuraklık endişesi yaşanırken, son zamanlarda etkili olan yağışlar rekolte umutlarını artırdı. Yağışların rekolte artışına olumlu katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bitkilerde hastalıkların ve böcek zararlılarının artmasına neden oluyor.

  • Konya Ovası'nda Yağışlar Rekolte Umutlarını Arttırıyor
    16 Şub Konya Ovası'nda Yağışlar Rekolte Umutlarını Arttırıyor

    Konya Ovası'nda Şubat ayına kadar düşük olan yağışlar, zaman zaman etkili olan yağışlarla birlikte rekolte umutlarını arttırdı. Uzmanlar, yağışların rekolte artışına olumlu katkı sağlayacağını tahmin ediyor. Ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tarlada bazı olumsuzluklara neden olabilir.

  • Ardahan'da İtfaiye Ekipleri Buz ve Kar Kütlelerini Temizliyor
    15 Şub Ardahan'da İtfaiye Ekipleri Buz ve Kar Kütlelerini Temizliyor

    Ardahan'da yoğun kar yağışının ardından oluşan buz ve kar kütleleri, itfaiye ekiplerinin yardımıyla temizleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle çatılardaki buz ve kar kütleleri eriyerek tehlike oluşturmaya başladı. Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine Ardahan Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri, güvenlik önlemi olarak alana şerit çekti ve ardından çarşı merkezindeki binaların çatılarından sarkan buz ve kar kütlelerini itfaiye aracının merdiveni yardımıyla düşürdü.

  • Kışın Sıcak Havaları Baharda Don Olayları Takip Edecek
    15 Şub Kışın Sıcak Havaları Baharda Don Olayları Takip Edecek

    Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Kulaç, kışın mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların ardından baharda yaşanabilecek don olaylarının fındık verimini etkileyeceğini, erkek tozlayıcı olmamasından fındık tanelerinin boş çıkabileceğini söyledi. Kulaç, iklim değişikliğinin fındık üzerindeki olumsuz etkilerini araştırdıklarını ve önlemler aldıklarını belirtti.

  • Hazarbaba Dağı'nda göl manzarası eşliğinde yamaç paraşütü keyfi
    14 Şub Hazarbaba Dağı'nda göl manzarası eşliğinde yamaç paraşütü keyfi

    Elazığ'da bulunan 2 bin 347 rakımlı Hazarbaba Dağı'nda pilotlar, paraşütle yamaç uçuşu yaparak heyecanlı ve renkli görüntüler oluşturdu. Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölüne yazın tatilciler yoğun ilgi gösterirken, Hazarbaba Dağı ise yamaç paraşütçülerini ağırlıyor. Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte pilotlar, göl istikametine doğru uçuşlarını gerçekleştirerek eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

  • Erzurum'da Hafta Sonuna Kadar Kar Yağışı Bekleniyor
    14 Şub Erzurum'da Hafta Sonuna Kadar Kar Yağışı Bekleniyor

    Meteoroloji tahminlerine göre Erzurum'da hafta sonuna kadar kar yağışlı bir hava bekleniyor. Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurun karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtiliyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyredecek ve rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğunu hatırlatarak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • Yozgat'ta bahar erken geldi: Çiğdemler çiçek açtı, meyve ağaçları tomurcuklandı
    14 Şub Yozgat'ta bahar erken geldi: Çiğdemler çiçek açtı, meyve ağaçları tomurcuklandı

    Yozgat'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir dönemde çiğdemler baharın müjdecisi olarak erken çiçek açtı. Aynı zamanda meyve ağaçlarının dallarında da tomurcuklar oluştu. Doğa gönüllüsü Abdullah Karataş, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

  • Karadeniz'de Don Riski Fındık Üreticilerini Tedirgin Ediyor
    13 Şub Karadeniz'de Don Riski Fındık Üreticilerini Tedirgin Ediyor

    Karadeniz'de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ilerleyen zamanda sıfırın altına düşmesi ve beraberinde getireceği don riski, fındık üreticilerini tedirgin ediyor. Fındık dallarında karanfillerin açması ve püsküllerin oluşmasından mutlu olan üreticiler, mart ayında don yaşanmamasını temenni ediyor. Sıcak havanın devam etmesi durumunda fındık tomurcuklarında erken yaprak açma durumunun gerçekleşebileceği belirtilirken, üreticilere tarım sigortası yapmaları çağrısı yapıldı.

  • Bayburtlu vatandaş eksi 24 derecede mangal yakarak keyif yaptı
    13 Şub Bayburtlu vatandaş eksi 24 derecede mangal yakarak keyif yaptı

    Bayburt'ta yazdan kalma günler yaşanırken, bir vatandaş eksi 24 derecede mangal yakarak keyifli bir gün geçirdi. Soğuk kış günlerini çay içerek ve mangalda tavuk ve balık pişirerek değerlendiren vatandaşlar, köyde yaşamanın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade etti.

  • Meteoroloji 22 ile 'fırtına, yağış ve çığ' uyarısı yaptı
    12 Şub Meteoroloji 22 ile "fırtına, yağış ve çığ" uyarısı yaptı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemizin batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve bazı iç bölgelerde sağanak yağışlar görülecek. Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Isparta çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, bazı bölgelerde orta kuvvette esecek. Kıyı Ege'de yer yer fırtına bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde: Ankara parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı, İstanbul parçalı zamanla çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı, İzmir parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Adana parçalı ve az bulutlu, Antalya parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Samsun parçalı ve az bulutlu, Trabzon parçalı ve az bulutlu, Erzurum parçalı ve az bulutlu, Diyarbakır parçalı ve az bulutlu.

  • Ordu'da kış mevsiminde yaz havası sahilleri doldurdu
    11 Şub Ordu'da kış mevsiminde yaz havası sahilleri doldurdu

    Ordu'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve güneşli havanın etkisiyle vatandaşlar hafta sonunu sahilde geçirdi. Şubat ayına gelinmesine rağmen kar yağışının görülmediği Ordu'da binlerce kişi sahil bandında bir araya geldi. Yazdan kalma günlerin yaşandığı bu dönemde insanlar sahilde gezinti yaparak stres atma fırsatı buldu.

  • Ordu'da Güneşli Havada Sahilde Keyif
    11 Şub Ordu'da Güneşli Havada Sahilde Keyif

    Ordu'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde ve güneşli seyretmesi nedeniyle vatandaşlar hafta sonunu sahilde zaman geçirerek çıkardı. Şubat ayının ortalarına yaklaşılmasına rağmen halen şehir merkezinde kar yağışının görülmediği, hava sıcaklıklarının 25 derecelere ulaştığı Ordu'da binlerce vatandaş sahil bandında bir araya geldi. Yazdan kalma günleri aratmayan güneşli hava, insanların stres atmasına yardımcı oldu. İnsanlar sahilde gezmenin yanı sıra yürüyüş yaparak hafta sonunu değerlendirdi.

  • Bahar havasının yaşandığı Sarıgöl'de papatyalar açtı
    10 Şub Bahar havasının yaşandığı Sarıgöl'de papatyalar açtı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte papatyalar açtı. Bu durum çiftçilerde endişe yaratırken, çocuklar ise bahar havasını fırsat bilerek uçurtma uçurmaya başladı. Çiftçiler, mevsim geçişlerinin sıkıntısını dile getirerek tarım sigortasının çözüm olmadığını belirtti.

  • Antalya'da Badem Ağaçları Çiçek Açtı
    10 Şub Antalya'da Badem Ağaçları Çiçek Açtı

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde badem ağaçları, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle çiçek açtı. Mahalle sakinleri, bu durumu hatıra fotoğrafı çekerek kutladı. Meteoroloji verilerine göre ilçede sıcaklık 19 dereceye kadar çıkarken, pazartesi günü yağış bekleniyor.

  • Mersin'de Yalancı Bahar: Meyve Ağaçları Çiçek Açtı
    10 Şub Mersin'de Yalancı Bahar: Meyve Ağaçları Çiçek Açtı

    Mersin'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle yalancı bahar yaşandı. Hava sıcaklığının 19 dereceyi gördüğü kentte meyve ağaçları çiçek açtı. Ancak erken açan çiçekler donla birlikte dökülürse, çiftçiler büyük zarar yaşayacak. Yalancı baharın avantajı ise erken meyve alıp para kazanma imkanı sağlaması.

  • Fırtına ve çığ tehlikesi var! Meteoroloji'den 21 ile sarı kodlu uyarı
    10 Şub Fırtına ve çığ tehlikesi var! Meteoroloji'den 21 ile sarı kodlu uyarı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Ege'nin kıyı kesiminde, Akdeniz'in doğusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara'da 7, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 14 kent için fırtına ve çığ uyarısı yapılarak 'sarı' alarm verildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Ordu'da Kış Kurak Geçti, Arılar Uykuya Yatamadı
    08 Şub Ordu'da Kış Kurak Geçti, Arılar Uykuya Yatamadı

    Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, bu yıl kışın kurak geçmesi nedeniyle arıların kış uykusuna yatamadığını ve koloni kayıplarının yaşandığını belirtti. Ordu, Türkiye'de bal üretiminde ilk sırada yer alıyor ve bu durumun gelecek sezon da olumsuz etkileri olabileceği ifade ediliyor.

  • Mersin'de İlginç Hava Durumu: Denizde Yüzülürken Dağlarda Karla Mücadele
    08 Şub Mersin'de İlginç Hava Durumu: Denizde Yüzülürken Dağlarda Karla Mücadele

    Mersin'in kıyı bölgelerinde hava sıcaklığının artmasıyla denize girilirken, kentin yüksek kesimlerinde ise karla mücadele çalışmaları yürütülüyor. Mersin'de yaşayanlar güzel havanın tadını çıkarmak için sahile inerken, ekipler köy ve yayla yollarının kapanmaması için yoğun mesai harcıyor. Mersin'de iki mevsimi bir arada yaşayanlar, denize girmeye davet ediliyor.

  • Develi'deki muhtar, Havadan Külliyesi'nin bakımını gönüllü yapıyor
    07 Şub Develi'deki muhtar, Havadan Külliyesi'nin bakımını gönüllü yapıyor

    Kayseri'nin Develi ilçesinde muhtarlık yapan 66 yaşındaki Nazmi Şimşek, mahallesindeki Selçuklu dönemine ait Havadan Külliyesi'nin bakımını yıllardır gönüllü olarak yapıyor. Şimşek, her perşembe külliyeyi ziyaret ederek temizlik ve bakım işlerini gerçekleştiriyor. Külliye, turistlerin ve üniversite öğrencilerinin sık sık ziyaret ettiği bir yer haline gelmiştir.

  • Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu
    07 Şub Kaçkarlar'da kış sporları için 4 rota oluşturuldu

    Rize'de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, İkizdere'nin Ovit Dağı ve Cimil Yaylası, Güneysu'nun Handüzü Yaylası ile Çamlıhemşin'in Ayder Yaylası'ndaki Galer Düzü mevkisinde kış sporları rotası oluşturuldu. Helikopterli kayak olarak bilinen 'heliski' sporuyla Avrupa'da adını duyuran Kaçkar Dağları'nda yeni rotalar belirlendi. Çalışmalar sayesinde kış sporu yapan profesyonellerin bölgeye çekilmesi amaçlanıyor.

  • Bursalı Dağcı, Uludağ'ın Buz Tutmuş Göllerinde Yüzme Geleneğini Sürdürdü
    07 Şub Bursalı Dağcı, Uludağ'ın Buz Tutmuş Göllerinde Yüzme Geleneğini Sürdürdü

    Bursalı ünlü dağcı İsmet Şentürk, Uludağ'ın buz tutan göletlerinde yüzerek yeni bir akıma öncülük etmek istiyor. Şentürk, bu akımın Bursa'nın tanıtımına katkı sağlayabileceğini belirtti. Uludağ'ın eteklerinde kamp yapan ailelerle bir araya gelen Şentürk'ü, 12 ve 14 yaşlarındaki gençler de yalnız bırakmadı. Çocuklar, Şentürk ile birlikte buz tutan gölete girdi ve bu deneyimi çok güzel bulduklarını ifade etti.

  • İspanya'da Çiftçiler AB Düzenlemelerini Protesto Ediyor
    06 Şub İspanya'da Çiftçiler AB Düzenlemelerini Protesto Ediyor

    İspanya'da çiftçiler, Avrupa Birliği'nin tarım sektörüne yönelik düzenlemelerini protesto ederek daha fazla esneklik, sıkı kontroller ve hükümet yardımı talep ediyor. Ülke genelinde düzenlenen eylemlerde çiftçiler, tarım alanlarının ve hayvancılığın önemine dikkat çekiyor. Çiftçiler, yüksek maliyetler ve düşük fiyatlar nedeniyle kâr etmekte zorlandıklarını belirtiyor. Ayrıca, AB üyesi olmayan ülkelerin daha az düzenlemeye tabi olması nedeniyle rekabet avantajı elde ettiklerini iddia ediyorlar. Kuraklık da çiftçilerin durumunu daha da kötüleştiriyor.

  • Meteoroloji Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı
    06 Şub Meteoroloji Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

    Meteoroloji, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken çığ ve şiddetli rüzgar için vatandaşları da uyardı. Bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgarın batı ve güneybatıdan orta, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Yetkililer, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğunu ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

  • Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık fındık üretimini tehlikeye sokabilir
    05 Şub Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık fındık üretimini tehlikeye sokabilir

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 2024 yılı fındık üretimini tehlikeye düşürebileceğini belirtti. Fındık püskülleri kış mevsimi ortasında bahar havası nedeniyle erken görünmeye başladı. Ordu'da en fazla fındık üretimi yapılan bölgede, sıcaklıkların devam etmesi ve ilerleyen aylarda olası kar yağışının zirai dona yol açabileceği uyarısı yapıldı. Soydan, fındık için olumsuz olan hava sıcaklıklarının erken tomurcuklanmaya neden olabileceğini ifade etti. Mart ayına kadar zirai don tehlikesinin devam edeceği belirtilirken, üreticilere tarım sigortası yaptırmaları tavsiye edildi.

  • Uludağ'da JAK Timleri Kış Tatbikatı Yaptı
    05 Şub Uludağ'da JAK Timleri Kış Tatbikatı Yaptı

    Uludağ'da Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, termal dron ve eğitimli köpeklerle mahsur kalanları bulmak için kış tatbikatı gerçekleştirdi. JAK timleri, kayakçıların ve tatilcilerin güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat görev yapıyor.

  • Uludağ'da JAK Timleri Kar Motorları ve Köpeklerle Görev Yapıyor
    05 Şub Uludağ'da JAK Timleri Kar Motorları ve Köpeklerle Görev Yapıyor

    Uludağ'da Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, kar motorları ve eğitimli köpeklerle mahsur kalanları bulmak için 24 saat görev yapıyor. JAK timleri, termal dron ve köpeklerle hızlı bir şekilde müdahale ederek tatilcileri kurtarıyor. Uludağ'da gerçekleştirilen kış tatbikatı DHA tarafından görüntülendi.

  • Erzurum ve çevresinde 2 günlük kar yağışı bekleniyor
    05 Şub Erzurum ve çevresinde 2 günlük kar yağışı bekleniyor

    Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Erzurum ve çevresinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışının görüleceği, yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayının yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek ve rüzgar güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. Yetkililer, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğunu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı.

  • Iğdır'daki Gökkuşağı Tepeleri Karla Kaplandı
    04 Şub Iğdır'daki Gökkuşağı Tepeleri Karla Kaplandı

    Iğdır'da etkili olan kar yağışı sonucu Tuzluca ilçesinde bulunan Gökkuşağı Tepeleri beyaz örtüyle kaplandı. Tepelerin kırmızı, kahverengi, boz ve sarı tonlarıyla oluşan görüntüsü ilgi çekiyor. Anadolu Ajansı ekibi tarafından dron ile havadan çekilen görüntülerde tepelerin karla kaplı manzarası göz alıcı bir güzellik oluşturuyor.

  • Muradiye Şelalesi Kışın Buz Tutuyor
    04 Şub Muradiye Şelalesi Kışın Buz Tutuyor

    Van'ın Muradiye ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden Muradiye Şelalesi, soğuk havanın etkisiyle kısmen dondu. Şelale, kışın bembeyaz kar örtüsü arasında akan suyu ve buz tutan kısımlarıyla ziyaretçilerine farklı manzaralar sunuyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceye kadar düştüğü ilçede, vatandaşlar kırağı düşen ağaçları ve bembeyaz kar örtüsüyle oluşan manzarayı görüntülüyor. Turistler ise şelalenin kışın farklı güzellikte olduğunu belirterek, herkesin gelip görmesini tavsiye ediyor.

  • Erzurum'da Hafta Başından İtibaren Kar Yağışı Bekleniyor
    04 Şub Erzurum'da Hafta Başından İtibaren Kar Yağışı Bekleniyor

    Erzurum'da haftanın ilk günlerinde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji raporlarına göre, bölge genelinde hafif kar yağışı olacak ve yer yer sis ve buzlanma görülecek. Vatandaşların çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

  • Sivas'ta Kar Yağışı Olmaması Tarımı Olumsuz Etkiliyor
    03 Şub Sivas'ta Kar Yağışı Olmaması Tarımı Olumsuz Etkiliyor

    Sivas'ta beklenen kar yağışının olmaması, tarım arazilerini olumsuz etkiliyor. Özellikle kış mevsiminde ekili arazilerin üzerini örten karın olmaması, yeni filizlenen tohumlarda 'kök kesmesi' riskini beraberinde getiriyor. Bu durum çiftçilerin ürün hasatını etkileyebilir.

  • Eskişehir'de Arılar İklim Değişikliğinden Etkileniyor
    02 Şub Eskişehir'de Arılar İklim Değişikliğinden Etkileniyor

    Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, hava sıcaklıklarının uzun süre boyunca mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı arı kovanlarının salkıma giremediğini belirtti. Yiğit, mevsimlerin değişmesiyle birlikte arıların salkımda olması gerektiğini ancak bazı bölgelerde hala çalışmaya devam ettiklerini söyledi. İklim şartlarının arıcılık sektörü için büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Yiğit, ilerleyen zamanlarda mevsimlerin normale dönmesini umut ettiklerini ifade etti.

Advertisement