Çatışmada Ölen Çataklı Ypg'li İçin Yürüyüş Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çatışmada Ölen Çataklı Ypg'li İçin Yürüyüş Yapıldı

Çatışmada Ölen Çataklı Ypg\'li İçin Yürüyüş Yapıldı

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile girdiği çatışmada ölden, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'li Cumali Şipal için yürüyüş yapıldı.

26.01.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile girdiği çatışmada ölden, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'li Cumali Şipal için yürüyüş yapıldı. Kalabalık daha sonra Şipal için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Çatak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan, aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban,  Çatak Belediye Başkanı Celalettin Bartu, HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Başkanı Miraz Çallı ve STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi ellerinde Abdullah Öcalan ve YPG'lilerin fotoğraflarıyla slogan atarak yürümeye başladı. Şipal için açılan taziye evinin önüne kadar gelenler burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, YPG'lilerin Şengal'de, Kobani'de kahramanca çatıştığını söyledi. Üçer, insanlık tarihinin kahramanlık ve ihanet yollarını gösterdiğini ifade ederek, "Hemze (Cumali Şipal) yoldaş şehit düştü. Ama binlerce Hemze yoldaş var. Bunlar Koban'yi, Şengal'i savunuyor. Bir tek Kobani ve Şengal değil, onlar tüm Kürdistan'ın şerefini savunuyorlar. Biz söz verdik şehitlerimize, onların onurlarına, direnişlerine sahip çıkacağız" dedi.

Taziye çadırındakiler dua ardından dağıldı.

- Çatakvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatışmada Ölen Çataklı Ypg'li İçin Yürüyüş Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement