Çatışmalardan Kaçan Sivillerin Dicle Nehri Kıyısında Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Çatışmalardan Kaçan Sivillerin Dicle Nehri Kıyısında Yaşam Mücadelesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sivillerin kaldığı arazi ve çadırları Sivillerin beraberinde getirdikleri küçükbaş hayvanlar Ayakkabısız çocuklar Bölge sakinlerinden Kenan Ahmed ile röportaj Bölge sakinlerinden Casım Muhammed ile röportaj Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonları kapsamında...

17.11.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sivillerin kaldığı arazi ve çadırları

Sivillerin beraberinde getirdikleri küçükbaş hayvanlar

Ayakkabısız çocuklar

Bölge sakinlerinden Kenan Ahmed ile röportaj

Bölge sakinlerinden Casım Muhammed ile röportaj

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonları kapsamında çıkan çatışmalar sonucu köylerini terk eden siviller, tek geçim kaynağı hayvanlarından dolayı sığınmacı kamplarına gidemiyor ve çaresiz bir şekilde gelecek insani yardımların yolunu gözlüyor.

Musul'un güneydoğu bölgesinde Hamdaniye ilçesine bağlı Nemrud kasabası çevresinde Irak ordusu ve DEAŞ militanları arasındaki çatışmalardan dolayı evlerini terk eden köylüler, Dicle Nehri kıyısındaki çorak arazide kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Nemrud kasaba merkezinden kaçıp, Dicle ve Büyük Zap Nehirlerinin birleştiği İbrahim Halil köyü yakınındaki araziye yerleşen Kenan Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mezopotamya'nın en bereketli bölgesinde yaşadıklarını ancak çocuklarına verecek bir parça ekmeklerinin olmadığını söyledi.

Hayvanlarının olmasından dolayı çadır kampına kabul edilmediklerini belirten Casım Muhammed ise şunları söyledi:

"Buradaki insanların tek geçim kaynağı hayvancılık. Evlerimizi terk ederken hayvanlarımızı da getirdik. Ancak 3 gündür onlara yem bulamadık. Her gün birer birer ölüyorlar. Çaresizce beklemenin dışında elimizden gelen bir şey yok."

Muhammed, yardımların yolunu gözlediklerini sözlerine ekledi.

Çatışmalardan Kaçan Sivillerin Dicle Nehri Kıyısında Yaşam Mücadelesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çatışmalardan Kaçan Sivillerin Dicle Nehri Kıyısında Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement