Çavuşoğlu (2) - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu (2)

Görüntü Dökümü : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşılanması, salona gelişi, salon detayları, konuşması Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu genel başkan geçinen kişi, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi.

17.01.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşılanması, salona gelişi, salon detayları, konuşması Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu genel başkan geçinen kişi, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan bu makamlara gökten inmedi. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olurken CHP'yi yenerek, halkın desteğiyle kazandı. Diktatör arıyorsanız kendi partinize ve geçmişinize bakın" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından Turizm Bölgesi Belek'te bir otelde düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"na, Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, mahalle başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, herkesi gönül dolusu sevgiyle selamladığını belirterek, anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Bir ülkeye yönetmek için o ülkenin içindeki unsurları dikkate almak gerektiğini, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın bunu başarılı bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Ülkemize daha fazla turist gelmesi, var olan engellerin aşılması ve tüm dünyada ülkemizin tanıtılması için yeni stratejiler oluşturulması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, Londra'da ekonomi ağırlıklı bir toplantıya katılacağını ancak kendisinin bu toplantı için izin istediğini bildirdi.

Ankara'da bir hafta boyunca büyükelçiler toplantısını gerçekleştirdiklerine değinen Çavuşoğlu, hem Türk dış politikasını değerlendirdiklerini, hem de dünyadaki gelişmeleri, krizleri, fırsatları değerlendirdiklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, Gaziantep'te Nizip kamplarını ziyaret ettiğini belirterek, "Bir kere daha Türk olmaktan, bu milletin evladı olmaktan, bir kere daha bu davanın, AK Parti'nin, AK Parti iktidarının bir mensubu, hizmet eri olmaktan onur duydum. Hükümetimizin, iktidarımızın, milletimizin savaştan ve diktatör bir rejimden kaçan insanlara nasıl kucak açtığını, nasıl yardım ettiğini bir kez daha yerinde gördüm " dedi.

2019 seçimlerinde hedeflerinin yüzde 50 olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Antalya'nın herhangi bir partinin değil, sivil demokrasiye inananların, AK Parti'nin kadrolarının kalesi olduğunu ifade etti.

"Siz zaten okumadan yazmadan aydın geçiniyorsunuz"

Çavuşoğlu, Türkiye'de Antalya modeli olduğunu vurgulayarak, "Etkili kampanyalarımız sayesinde herkes Antalya modelini alıyor. İki milletvekili de fazladan çıkardık, bir yere gittiğimizde herkes çekilin Antalyalılar geliyor diyor" dedi.

Terörle mücadelede kararlı olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, terörle mücadelenin bir seçim strateji olmadığını, sonuna kadar, kökünü kazıncaya kadar terörü dağlardan ve şehirlerden temizleyeceklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"İşte aydın kisvesi altında bazı akademisyenler, Türkiye'nin burada Kürtlere yönelik bir katliam yaptığını söylüyorlar. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz olabilir mi? Bu milletin 78 milyon evladıyla bir sonumuz olabilir mi? Bu yola çıkarken 78 milyon insan dedik. İlk defa Kürt sorununun olduğunu Recep Tayyip Erdoğan söyledi. 'Bu sorunu aşacağız' diye kim dedi, kim siyasi hayatında bu kadar riski alabildi? 'Gerekirse 550 milletvekilini kaybederiz' dedi. Şimdi görüyoruz, kahraman Türk polis ve askerinin, sivillere de kahramanca şefkat elini, devletin şefkatini gösterdiği bir ortamda sanki 'Bu operasyonların PKK'ya, terör örgütüne değil de Kürt halkına yapıldığını' söylüyorlar. Birçoğu da sonra bize telefon açtı, SMS attı. 'Ne olur kusura bakmayın, biz okumadan attık.' Siz zaten okumadan yazmadan aydın geçiniyorsunuz. Okumadığınız, bilgilenmediğiniz şeye nasıl imza atarsınız? Yani aydın görünmek için toplumdan farklı olmaya çalışıyorlar."

Çavuşoğlu, herkesin gerçeği gördüğüne dikkati çekerek, "Operasyonlar söylediğim gerçeklikte yapılıyor, bunlar aydın olabilmek için yalan söylüyorlar. Dürüst değiller, yani PKK'ya yapılan bir operasyonu Kürtlere yönelik bir katliam gibi göstermek yalancılıktır. Açık söylüyorum, isterse dava etsinler. Bunlar dürüst değil, yalancılardır. Şimdi geri dönmeye çalışıyorlar, 'okumadan attık, yanlış yaptık'. Bir kere ilkeli olacaksınız, dürüst olacaksınız" diye konuştu.

"Ana muhalefet partisi neredeyse PKK ile işbirliğini ilan edecek"

Anamuhalefet partisinin neredeyse PKK ile işbirliğini ilan edeceğini belirten Çavuşoğlu, "PKK'nın içindeki DHKP-C ile doğrudan ilintili adamları var. 7 Haziran seçimlerinden sonra bunu mecliste herkes gördü" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35'inci Genel Kurultayı'nda yaptığı konuşmaya da değindi. Çavuşoğlu, "Bu genel başkan geçinen kişi, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan bu makamlara gökten inmedi. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olurken CHP'yi yenerek, halkın desteğiyle CHP'nin elinden belediyeyi alarak kazandı. Diktatör arıyorsanız kendi partinize ve geçmişinize bakın.Bizim geçmişimizde böyle bir anlayış yok" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye genel başkan olurken Türkiye'de 44 bin kişiye sorulduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Yeni bir parti istiyor musunuz, adı ne olsun? Lideri kim olsun, hangi sorunları çözsün' diye soruldu" diye konuştu.

"Peki siz neyin bozuntususunuz" sorusunu yönelten Çavuşoğlu, "Onun üslubuyla söylüyorum. Bir çok cenahtan 'Bunu size yakıştıramadım' diyecekler ama onların üslubuyla karşı sorular soruyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu sen CHP'nin başına nasıl geldin? Bir kaset kurgusuyla gelmedin mi? Şimdi siz bir kaset bozuntusu mu oluyorsunuz yani. Peki Güneydoğu'da kadim şehirlerimize PKK'lılar çukur kazdılar, Sayın Kılıçdaroğlu bunlara 'arkadaşlar' dedi. Yani ne olur, Sayın Kılıçdaroğlu bu durumda PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu? Bu partinin içinde kimler var? Bir başka ülkeyle Türkiye savaşa girerse, ol ülkesinin safında yer alırım diyen milletvekilleri yok mu? Var" ifadesini kullandı.

Rusya ile istenmeyen bir hadisenin yaşandığına işaret eden Çavuşoğlu, ilişkileri düzeltmek için samimi gayretler de sarf ettiklerini belirtti. Çavuşoğlu, Rusya'ya önem verdiklerini ama kendi hava sahalarını ve sınırlarını da koruduklarını bildirdi. Çavuşoğlu, "Ama bir CHP'li milletvekili gidip Rusya'nın televizyonlarına çıkıp, Türkiye'ye ihanet şeklinde iftiralar atmadı mı? Yani şimdi CHP'nin içinde bazı ülkelerinin ajan bozuntusu kişiler var. Buna ne diyeceksin Sayın Kılıçdaroğlu? Bu arkadaşın derdi, hazmedemiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları seçimde sandıkları dolduruyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 partiyi yanına aldığını anımsattı. Çavuşoğlu, "Yüzde 52 oy almış bir lider sayın Cumhurbaşkanımız. Hiç kusura bakma Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan senin dengin değil. Sen git kendi ayarındakilere bak, hiç kusura bakma. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın hakkını, hukukunu sonuna kadar koruruz. Bu konuda da hiç kimseden korkmayız" diye konuştu.

"Türkiye'nin 100 lira geliri 34 lira borcu var"

Çavuşoğlu, tüm zorlukların üstesinden geldiklerini, zora düşen insanların da imdadına koştuklarını belirterek, bugün dünyada insani yardım konusunda Türkiye'nin üçüncü sırada olduğunu söyledi.

Dün Dünya Bankasının verileri açıkladığını anlatan Çavuşoğlu, gelire göre borçlanmada Türkiye'nin 100 lira geliri, 34 lira borcu olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, tüm krizlere rağmen ekonomiyi büyütmek için reformlar yaptıklarını vurgulayarak, Türkiye'de sivil demokrasiyi güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını, AB sürecinde emin adımlarla ilerlemek için gerekeni yaptıklarını söyledi.

Dünyanının her yerinde Türk bayrağını dalgalandırmak için yeni temsilcilikler açtıklarına işaret eden Çavuşoğlu, ülkenin dünyada temsilcilik bakımından 6'ncı sırada olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bakanlar Çavuşoğlu ve Ünal'ın katılımıyla düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen "Turizm Çalıştayı"na geçildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement