Çavuşoğlu: "Er ya da Geç Fetö'yü de Türkiye'ye Getireceğiz" - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Er ya da Geç Fetö'yü de Türkiye'ye Getireceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'de de yurt dışında da nerede olursa olsun alıp gelip yargıya teslim edeceğiz, er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz.

14.10.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " Türkiye'de de yurt dışında da nerede olursa olsun alıp gelip yargıya teslim edeceğiz, er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz. Bundan kaçamaz, bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde yer alan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin önemine işaret etti.

AMATEM'in hizmete girmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Çavuşoğlu, hiç parti ayrımı yapmadan, Antalya için hizmet eden tüm siyasetçi, yönetici ve belediye başkanlarıyla aynı şekilde birlik, beraberlik içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

Başta CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal olmak üzere, Antalya için her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, "Böyle olunca da hizmet iyi geliyor. Farklı görüşler, fitne olmayınca huzur oluyor, hizmet oluyor. Hizmetin de bereketi oluyor. Sağlık alanında da Antalya hizmetten en fazla faydalanan illerden bir tanesi haline geldi." diye konuştu.

Şehir hastanesinin yeri ile ilgili bazı imar sorunları bulunduğunu ve bunların bitmek üzere olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, ileriki süreçte Antalya'nın şehir hastanesine kavuşacağını bildirdi. Antalya merke ve ilçelerinde de yeni hastanelerin temelini atmak, inşaatını başlatmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, Demre ile ilgili proje ihalesinin başlayacağını, Finike'de ihalenin yapıldığını, yer teslimi konusunda araziyle ilgili teknik çalışma olduğunu söyledi.

Alanya'da bir hastanenin yapımının devam ettiğine değinen Çavuşoğlu, "300 yataklı bölge hastanesinin yüzde 90'ı tamamlandı. Bu hastaneyi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürdük, biliyorsunuz Alanya'da da tıp fakültesi var. Öğrenciler şimdi Antalya Akdeniz Üniversitesinde eğitim görüyor. Diğer taraftan Antalya ile ilgili gayretlerimiz gerçekten sonuç veriyor, beş tane üniversitemiz oldu." dedi.

Kepez'de Sütçüler hastanesinin bitmek üzere olduğunu ve başhekimin, doktorların, yöneticilerin atandığını dile getiren Çavuşoğlu, kurumun kasım ayında poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını, Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini Antalya'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Vatandaşların hizmetin en iyisine, kalitelisine layık olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'ya hizmet etmenin asli görevleri olduğuna dikkati çekti.

Kendilerine verilen yetki kapsamında, Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, halkın verdiği güç doğrultusunda gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Riyad temaslarına ilişkin şöyle konuştu:

"Dört seneden sonra ilk defa Körfez İşbirliği Konseyi Türkiye Toplantısını gerçekleştirdik. Körfez bölgesindeki tüm ülkelerle beraber, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman gibi çok değerli kardeşlerimizle bir araya geldik. Onlarla Körfez bölgesiyle serbest ticaret anlaşması imzalamak için çalışmayı başlattık. Bundan sonra iki kurum arasında Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasında her türlü ilişkileri geliştirmek için bir yol haritası belirledik. Gelecek sene mayıs ayında bir sonraki toplantıyı inşallah Türkiye'de yapacağız. Büyük olasılıkla da Antalya'da yapacağız."

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Çavuşoğlu, "Halkımızın cesareti ve büyük ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle hep beraber tüm millet olarak Türk milleti olarak bu darbeye 'dur' dedik. Antalya'da 29 gece merkez ve ilçelerde nöbet tuttu. Biz de geldik katıldık, destek verdik." diye konuştu.

Terör örgütüyle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

" Yunanistan'a kaçtılar, şimdi sığınma talepleri red oluyor. Bir tanesi kaldı, diğer 7'sinin sığınma talepleri reddedildi mahkeme tarafından. Bir an evvel onu getirmek için çalışıyoruz ama dün Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör listesine aldı. Önümüzdeki hafta içinde İslam İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısı kardeş Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek. İnşallah 57 üyeli ve birçok gözlemci üyesi de var. İslam İşbirliği Teşkilatı da FETÖ'yü terör listesine alacak, şu anda taslak hazır. Üst düzey uzmanlar toplantısında kabul edildi. Dün gece Malezya'dan üç FETÖ'cü teröristi ülkemize teslim aldık. Nerede olurlarsa olsunlar ülkemize bu acıyı yaşatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceğiz. Türkiye'de de yurt dışında da nerede olursa olsun alıp gelip yargıya teslim edeceğiz, er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz. Bundan kaçamaz, bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Washington'a gidiyor, ilave delil, belgelerle beraber bazı temaslarda bulanacak. Biz de bu temasları devam ettireceğiz."

Bazen sorunlarla karşı karşıya kalınabildiğini dile getiren Çavuşoğlu, terörün her türlüsüyle de mücadele ettiklerini bildirdi.

Daha önce iki yıl, ilk defa bir Türk ve Müslüman olarak başkanlığını yaptığı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde 47 ülkeden gelen milletvekillerine, büyükelçilere ve uzmanlara hitap ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, terör örgütleri arasında hiç ayrım yapmadan, FETÖ'sü, PKK'sı, YPG'si, DHKP-C'si ideolojisi ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceklerini anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, " Suriye'de veya Irak'ta, Türkiye'de veya Avrupa'da bunların da peşini bırakmayacağız. Artık onların son çırpınışları, şehirlerden temizliyoruz, dağlardan da temizlemeye başladık, inlerini tek tek buluyoruz ve teröristleri etkisiz hale getireceğiz. Bu beyhude çabaları da sonuç vermeyecek, bu milleti, ülkeyi hiç kimse yenemez, diz çöktüremez. Bu büyük millet çok büyük badireler atlatmıştır ama her seferinde daha da güçlenerek yoluna devam etmiştir. İnşallah bundan sonra da yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AMATEM açılmasının önemine de dikkati çeken Çavuşoğlu, merkez açmanın yeterli olmadığını, uyuşturucu gibi gençleri, çocukları etkileyen her türlü salgınla mücadeleyi sürdürmek gerektiğini belirtti. Geçen sene TBMM'de kabul edilen kanunla özellikle okul çevresinde uyuşturucu, alkol gibi yasaklı maddeleri satanlarla ilgili cezaları artırdıklarına işaret eden Çavuşoğlu, çocukların cinsel istismarı veya taciziyle ilgili de cezaları artırdıklarını anımsattı.

Buna benzer düzenlemeleri ileriki süreçte de yapacaklarını bildiren Çavuşoğlu, "Sadece ceza vermek de yeterli kalmayabiliyor. Eğitimi iyi vermek lazım, sivil toplum örgütleriyle beraber bunu bir toplumsal konu olarak özellikle de farkındalığı yaratarak, duyarlılığı ortaya çıkararak her türlü mücadeleyi yapmamız gerekiyor ki gelecek nesillerimiz sağlıklı, vatanı, milletine bağlı nesiller olarak inançlı nesiller olarak yetiştirebilelim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından AMATEM'in açılışını gerçekleştiren Çavuşoğlu, merkezi gezerek, bilgi aldı.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra, Antalya Ticaret Borsasını ziyaret ederek, Başkan Ali Çandır ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Çavuşoğlu: "Er ya da Geç Fetö\'yü de Türkiye\'ye Getireceğiz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Er ya da Geç Fetö'yü de Türkiye'ye Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement