Çavuşoğlu-Galbur Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu-Galbur Ortak Basın Toplantısı

Moldova Dışişleri Bakanı Andrei Galbur,"Türkiye ile Moldova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesi, bize ticaret hacmimizi geliştirmek açısından yeni olanaklar sağlayacaktır.

22.08.2016 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moldova Dışişleri Bakanı Andrei Galbur, "Türkiye ile Moldova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesi, bize ticaret hacmimizi geliştirmek açısından yeni olanaklar sağlayacaktır." dedi.

Türkiye'de bulunan Galbur, bakanlık konutunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Galbur, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, terörle mücadelede Moldova hükümetinin ve halkının Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Moldova ve Türkiye arasındaki siyasi diyaloğun arttırılması konusunda mutabık kaldıklarını bildiren Galbur, Türkiye ve Moldova arasındaki serbest ticaret anlaşmasının Türkiye tarafından onaylanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Galbur, bu anlaşmanın iş camiası için önemli olduğunu ifade ederek, "Türkiye ve Moldova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesi bize ticaret hacmimizi geliştirmek açısından yeni olanaklar sağlayacaktır." dedi.

Bölgesel güvenliği ilgilendiren konulara değindiklerini söyleyen Bakan Galbur, Transdinyester konusunda 5+2 formunda tekrardan başlayan görüşmelerde ilgili tüm tarafların oynayacağı aktif role devam edeceğini vurguladı.

Türk makamlarına Moldova'nın toprak bütünlüğüne gösterdiği saygıdan dolayı teşekkür eden Galbur, Gagavuz Özerk Yönetimi ile ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Galbur, Gagavuz halkının Türkiye ve Moldova halkı arasında bir köprü görevi gördüğünü dile getirerek, Türkiye'ye Gagavuz halkının entegrasyonu konusunda göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

TİKA'nın Moldova'daki faaliyetleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Moldova'ya yapılan yatırımlardan dolayı da teşekkür eden Galbur, "Türk halkı adına yapılan bu cömertçe yardımların tüm Moldova halkı tarafından hissedilir olması son derece önemlidir." diye konuştu.

Galbur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Stratejik ortaklığımızın derinleşmesi için bu ziyaret çok önemli. Darbe girişimi esnasında da biz Moldova hükümeti olarak demokratik yollarla seçilmiş olan hükümete verdiğimiz desteği çok açık bir şekilde dile getirmiştik."

Galbur, konuşmasının sonunda Bakan Çavuşoğlu'nu Moldova'ya davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu-Galbur Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement