AB Bakanı Çavuşoğlu, Gazzeli ve Azeri Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu, Gazzeli ve Azeri Yaralıları Ziyaret Etti

AB Bakanı Çavuşoğlu, Gazzeli ve Azeri Yaralıları Ziyaret Etti

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazze'den ve Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirilen yaralıları ziyaret ederek, "İsrail'in bir an önce bu zulme son vermesi gerekiyor." dedi.

11.08.2014 21:27  Güncelleme: 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gazze'den ve Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirilen yaralıları ziyaret ederek, " İsrail'in bir an önce bu zulme son vermesi gerekiyor" dedi.

Tedavileri Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde devam eden yaralıları ziyaret eden Çavuşoğlu, "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Yaralılarla tek tek ilgilenen Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu ve burada tüm ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılacağını kaydetti. Gazze'de insani bir dramın yaşandığını vurgulayan Çavuşoğlu, uluslararası alandaki tepkilerin çok yetersiz kaldığını belirtti.

-Azeri gaziye ziyaret

Azerbaycan- Ermenistan sınırında yaralanan Serkan Tahirzade'yi de ziyaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin daime Azerbaycan'ın yanında olduğnu söylerken, "tek millet, iki devlet" vurgusu yaptı.

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, Minsk Grubunun daha etkili olması gerektiğini kaydedetti. Türkiye'nin, sorunun barışçıl çözümünden yana olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın uluslararası hukuk çerçevesinde topraklarını geri almak için her türlü siyasi ve askeri mücadeleyi sürdürme hakkı vardır" dedi.

-Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Çavuşoğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilklerin yaşandığını belirterek, "Başkanlık seçimi havasında geçti, demokratik, şeffaf, uluslararası normlara uygun bir seçimdi. Nitekim, uluslararası gözlemcilerin raporlarında sadece ufak tefek eleştiriler var" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı balkon konuşmasında çok önemli mesajlar yer aldığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Balkon konuşması çok önemliydi. Yeni Türkiye ve toplumsal uzlaşı için bir adım atıldı ve bir teklif vardı ancak toplumsal uzlaşı tek taraflı olacak bir şey değil. Herkes kendi sorumluluğu içinde gerekli adımı atmalıdır" diye konuştu.

-Gazzeli ve Azeri yaralılar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu, Gazzeli ve Azeri Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement