Çavuşoğlu: "Geç de Olsa, Bazı AB Ülkesi Bakanlarının Ziyareti Mutlu Ediyor" - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Geç de Olsa, Bazı AB Ülkesi Bakanlarının Ziyareti Mutlu Ediyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gagavuzya ve Gökoğuzların özellikle Moldova hükümeti ile arasındaki yakın işbirliği ve diyalogdan memnun olduklarını ve bu sürece de katkı sağladıklarını belirterek, "Gagavuz Yeri'nin meşru taleplerinin Kişinev hükümeti tarafından dikkate alındığını görmekten mutluyuz." dedi.

22.08.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gagavuzya ve Gökoğuzların özellikle Moldova hükümeti ile arasındaki yakın işbirliği ve diyalogdan memnun olduklarını ve bu sürece de katkı sağladıklarını belirterek, "Gagavuz Yeri'nin meşru taleplerinin Kişinev hükümeti tarafından dikkate alındığını görmekten mutluyuz." dedi.

Çavuşoğlu, bakanlık konutunda Moldova Dışişleri Bakanı Andrei Galbur ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonrası verilen destek için Moldova yönetimi ve halkına teşekkür eden Çavuşoğlu, Moldova'nın çok açık, net, şartsız bir şekilde her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi. Moldova ile tarihi ve coğrafi açıdan önemli bağların bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Gökoğuz soydaşlarının bu ülkede yaşamasının da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirdi.

Galbur ile birçok konuyu değerlendirme fırsatı bulduklarını ve çalışma yemeğinde bazı ikili ve bölgesel konuları değerlendireceklerini söyleyen Çavuşoğlu, mevkidaşına darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğuna yönelik bilgilendirmede de bulunduğunu ifade etti.

Moldova'nın, Türkiye'nin ilişkilerinin her düzeyde iyi olduğu bir komşu ülke olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Potansiyelinin gerisinde olsa da ticari ilişkilerimiz gelişiyor. Serbest ticaret anlaşmasını imzalamıştık. Şimdi uygulanması için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç var. Yürürlüğe girecek anlaşmayla birlikte ikili ticaretimiz hedeflerimize doğru ulaşacak. Ayrıca yatırımların teşviki anlaşmasının müzakerelerini tamamladık. Kısa sürede bunu da imzalama fırsatımız olacak. diplomatik ve konsüler temsilcilerinin ve görevli personel yakınlarının çalışmasına imkan verecek anlaşmaları imzaladık."

Özellikle Karadeniz Bölgesinde, barış, istikrar ve huzuru destekliyoruz. Son zamanlarda bölgedeki gelişmeleri birlikte takip ediyoruz. Moldova'nın son zamanlarda aktif bir politika izlediğini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Gagavuzya ve Gökoğuzların özellikle Kişinev ile arasındaki yakın işbirliği ve diyalogdan mutluluk duyuyoruz ve bu sürece de katkı sağlıyoruz. Gagavuz Yeri'nin meşru taleplerinin Kişinev hükümeti tarafından dikkate alındığını görmekten mutluyuz. Mecliste bir komisyon oluşturuldu, şimdi yeni bir eylem planı üzerinde çalışılıyor. Biz de TİKA aracılığıyla kalkınma projelerine destek veriyoruz. Önümüzdeki süreçte bu işbirliğimiz devam edecek."

Bakan Çavuşoğlu, bir soru üzerine, her ne kadar geç de olsa Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretlerin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu: "Geç de Olsa, Bazı AB Ülkesi Bakanlarının Ziyareti Mutlu Ediyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Geç de Olsa, Bazı AB Ülkesi Bakanlarının Ziyareti Mutlu Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.


Advertisement