Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile Görüştü - Son Dakika
Dünya

Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüştü.

26.11.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa'da temasları kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, ilk resmi yurtdışını ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiriyor. Çavuşoğlu, Lefkoşa'daki resmi temasları kapsamında önce KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ardından da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Çavuşoğlu'nun Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Dışişleri Bakanı emine Çolak, Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de hazır bulundu. Akıncı ve Çavuşoğlu'nun ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Çavuşoğlu, Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmeden önce de KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüştü. Başbakanlıkta yapılan görüşmede KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay hazır bulundu. Çavuşoğlu, görüşme sırasında Kalyoncu'ya Türkiye'deki yeni hükümet çalışmaları ve süreçle ilgili bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını iletti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • binali: ayşe tatile çıkmalı bence 1 0 Yanıtla

Advertisement