Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 48. Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere 3-5 Ağustos'ta Malezya'yı ziyaret edecek.

02.08.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 48. Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere 3-5 Ağustos'ta Malezya'yı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, toplantıya ASEAN Dönem Başkanı Malezya'nın özel davetlisi olarak katılacak.

Toplantıya 10 ASEAN ülkesinin yanı sıra aralarında Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin ve Japonya'nın da bulunduğu 10 ASEAN Diyalog Ortağı ülke ile ASEAN Bölgesel Forumu'na dahil toplam 27 ülkenin dışişleri bakanlarının katılması öngörülüyor.

Türkiye'nin ASEAN dönem başkanlarının konuğu olarak 2013 yılından bu yana toplantılara davet edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Ülkemiz, gerek uluslararası politika gerek küresel ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından önemi gün geçtikçe artmakta olan Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerle ikili ilişkilerini olduğu kadar bölgesel işbirliği örgütleri ile kurumsal nitelikteki işbirliğini de geliştirmek arzusundadır. Bu amaçla, Güneydoğu Asya'da merkezi bir konumda bulunan ASEAN ile kurumsal ilişkilerimizi geliştirmenin ilk adımı olarak 2010 yılında ASEAN Dostluk ve İşbirliği Antlaşmasına taraf olmuştuk" hatırlatması yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu'nun Malezya'da bulunduğu süre zarfında başta Malezya Dışişleri Bakanı, Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı ile Savunma Bakanı olmak üzere toplantılara katılan ülkelerin bakanları ile ikili görüşmeler yapması ve Uluslararası İslam Üniversitesi'nde bir konuşma yapması öngörülüyor.

Çavuşoğlu'nun ayrıca Malezya Başbakanı tarafından da kabul edileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement