Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Etti - Kuala - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Etti - Kuala

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili görüşmeleri- Çavuşoğlu'nun Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile görüşmesi- Çavuşoğlu'nun Malezyalı mevkidaşı Dato Sri Anifah Aman ile görüşmesi - Çavuşoğlu'nun Hayriye Abdülkayyum isimli Malezya Dışişleri Bakanlığı çalışanı ile görüşmesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da- Çavuşoğlu, Malezya'daki temasları kapsamında Tayland ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştüKUALA Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da Taylandlı ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü.

03.08.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ikili görüşmeleri- Çavuşoğlu'nun Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile görüşmesi- Çavuşoğlu'nun Malezyalı mevkidaşı Dato Sri Anifah Aman ile görüşmesi - Çavuşoğlu'nun Hayriye Abdülkayyum isimli Malezya Dışişleri Bakanlığı çalışanı ile görüşmesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Malezya'da- Çavuşoğlu, Malezya'daki temasları kapsamında Tayland ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştüKUALA Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da Taylandlı ve Malezyalı mevkidaşları ile görüştü.Çavuşoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da önce Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı General Tanasak Patimapragon ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, basına kapalı görüşmede Tayland'daki Uygurların durumunu ele alındı. Patimapragon'un Tayland tarafından Çin'e gönderilen Uygurların durumunu da takip ettiklerini ifade ettiği belirtildi.Görüşmede, ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri yoğunlaştırmak için Türkiye'nin Tayland'a ilettiği anlaşmaların imza süreçlerinin hızlandırılması, Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının canlandırılması, iki ülkenin uluslararası kuruluşlarda işbirliklerinin yoğunlaştırılması, özellikle ASEAN çerçevesinde iki ülkenin işbirliği yapması ve Türkiye'nin ASEAN'a diyalog ortağı olması hususunda da görüş alışverişi yapıldığı bildirildi.Terörizm konusunda işbirliği yapılması da gündeme gelirken, Antalya'da yapılacak Expo 2016 organizasyonuna Tayland'ın katılımı da görüşüldü.- Rohingya Müslümanları için teşekkürÇavuşoğlu, daha sonra Malezyalı mevkidaşı Dato Sri Anifah Aman ile görüşme yaptı. Bu görüşmede Çavuşoğlu, Aman'a Malezya'nın dönem başkanı olarak ASEAN'a önemli katkılar yapacağına inandığını ve Türkiye'nin ASEAN ile ilişkilerini geliştirmek istediğini iletti. Ayrıca, Çavuşoğlu, Malezya'nın özellikle Arakanlı Müslümanlara verdiği destek için Aman'a teşekkür etti. Suriye'deki son gelişmeler, Türkiye'de düzenlenen terör saldırıları, DEAŞ terör örgütüyle mücadele hakkında fikir teatisi yapılan görüşmede, ikili ekonomik ilişkiler, Malezya'nın Türkiye'de artan yatırımları da değerlendirildi.- Malezyalı genç diplomat ile sohbetÇavuşoğlu görüşmeden ayrılırken Hayriye Abdülkayyum isimli Malezya Dışişleri Bakanlığı çalışanı, birkaç ay önce Ankara'da Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Diplomasi Akademisi'ne katıldığını söyledi. Çavuşoğlu, bunun üzerine Abdülkayyum ile bir süre sohbet etti.Çavuşoğlu, Abdülkayyum'a kendisini hatırladığını ve bir kez daha görmekten memnun olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu Malezya\'yı Ziyaret Etti - Kuala
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu Malezya'yı Ziyaret Etti - Kuala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement