Çavuşoğlu'ndan 'Vize Serbestisi' Açıklaması Bu Tehdit Değil, Anlaşmanın Ta Kendisi - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu'ndan 'Vize Serbestisi' Açıklaması Bu Tehdit Değil, Anlaşmanın Ta Kendisi

Çavuşoğlu\'ndan \'Vize Serbestisi\' Açıklaması Bu Tehdit Değil, Anlaşmanın Ta Kendisi

Çavuşoğlu'ndan 'vize serbestisi' açıklaması Bu tehdit değil, anlaşmanın ta kendisiDIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize serbestisiyle ilgili yaptığı açıklamada Bizim AB ile 3 anlaşmamız var. Vize serbestisi, Geri Kabul Anlaşması ve Kaçak Göçmen Anlaşması. Uygulanması birbirine bağlı olan bu 3 anlaşmanın hepsinin uygulanması istiyoruz.

29.09.2016 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu'ndan 'vize serbestisi' açıklaması Bu tehdit değil, anlaşmanın ta kendisi

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize serbestisiyle ilgili yaptığı açıklamada Bizim AB ile 3 anlaşmamız var. Vize serbestisi, Geri Kabul Anlaşması ve Kaçak Göçmen Anlaşması. Uygulanması birbirine bağlı olan bu 3 anlaşmanın hepsinin uygulanması istiyoruz. ya hepsini uygulayalım ya hepsini bir kenara bırakalım. Bunu söylediğimiz zaman hemen Türkiye bizi tehdit ediyor, diye bazı sesler çıkıyor. Esasen bu tehdit değil, anlaşmanın ta kendisidir. Bu sebeple anlaşmaları imzaladık, bu sebeple yerine getirmemiz lazım dedi.

ÇAVUŞOĞLU TERÖRİSTLER GİBİ HUKUK DIŞI DAVRANMIYORUZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Resmi Konut'ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Darbe girişiminden sonra bazı ülkelerin Türkiye'de yaşanan gözaltılar ve kamudaki görevden almalar gibi gelişmelere yönelik eleştirileri hakkında görüşü sorulan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de ne olup bittiğini anlamadan ya da anlamak istemeden Avrupa ülkelerinden eleştiriler hatta tehditler geldi. Türkiye'ye geldikten sonra Ankara'yı ziyaret ettikten sonra gerçekleri gördüğünü itiraf eden çok sayıda dostumuz oldu. Dışarıdan baktığınız zaman 3 bine yakın hakim ve savcı görevden alınıyor. Fakat sayı önemli değil, bir darbe girişiminde Meclis'inizin bombalanmasına sebep olan, vatandaşlarınıza doğrudan F-16'larla saldıran kişiler içinde hakimler ve savcılar olsa, bu darbeye aktif şekilde katılsalar siz ne yaparsınız Sadakati devlete ve millete olmayan fakat bağlı olduğu terör örgütüne sadakat gösteren kişilerin devletin ve milletin parasıyla devlet içinde çalışmasına hiçbir demokratik devlet müsaade etmez. Darbe girişimine aktif katıldığına dair elimizde delil olanlar tabi ki tutuklandı; fakat darbe girişimine doğrudan katılmayıp da bu terör örgütüne üye olanlar, doğrudan sadakati bu terör örgütüne olduğu tespit edilenlerin de görevlerine son verildi. Tüm bu adımları atarken, hata yapılmaması, masum insanların zarar görmemesi için çok dikkatli davranıyoruz ve teröristler gibi hukuk dışı davranmıyoruz. Hukuk sistemi içinde davranıyoruz ifadelerini kullandı.

YA HEPSİNİ UYGULAYALIM YA HEPSİNİ BİR KENARA BIRAKALIM

Vize serbestisiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan 3 anlaşmanın da uygulanması gerekliliğine vurgu yaparak, Bizim AB ile 3 anlaşmamız var. Vize serbestisi, Geri Kabul Anlaşması ve Kaçak Göçmen Anlaşması. Kaçak göçün önlenmesiyle ilgili anlaşma başarılı şekilde Nisan ayından bu yana uygulanıyor ve sonuç elde ettik. Bu anlaşmayı yaparken, geri kabul ve vize serbestisi anlaşmalarının bu anlaşmayla bağlantılı olduğu konusunda AB ile mutabakata vardık. Vize serbestisi için geri kalan 5 kriterin 4'ünü yerine getirme konusunda şu anda AB ile bir mutabakata vardık. Terörle ilgili kanunlar konusunda şu anda çok sayıda terör örgütüyle aktif şekilde mücadele ederken, bu kanunlarda bir değişiklik yapmamızı beklemek gerçekçi değildir. Kaldı ki bu konulardaki kanunlarımızı AB, Avrupa Konseyi kararları doğrultusunda AİHM'in kararlarını uygularken, tüm bu çerçevede çok önemli değişiklikler yaptık. Şu anda üzerinde durduğumuz bu konunun Avrupa Konseyi'ne bırakılması ve diğer 4 kriterin Türkiye tarafından karşılanması ve vize serbestisiyle geri kabul anlaşmalarının da eş zamanlı uygulanması. Somut bir yol haritasının belirlenmesi ve bunun bir takvime bağlanması konusunda AB'ye önerimiz oldu. Şimdi AB'nin cevabını bekliyoruz. Uygulanması birbirine bağlı olan bu 3 anlaşmanın hepsinin uygulanması istiyoruz. ya hepsini uygulayalım ya hepsini bir kenara bırakalım. Bunu söylediğimiz zaman hemen Türkiye bizi tehdit ediyor, diye bazı sesler çıkıyor. Esasen bu tehdit değil, anlaşmanın ta kendisidir. Bu sebeple anlaşmaları imzaladık, bu sebeple yerine getirmemiz lazım diye konuştu.

JENSEN BİZE ULAŞTIRILACAK KANIT BU KİŞİLERİN ADALETE TESLİM EDİLMESİ AÇISINDAN KULLANILACAK

Danimarka'nın FETÖ'ye karşı attığı somut adımların neler olduğu sorulan Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen ise şu açıklamalarda bulundu Danimarka'da yaşayan ciddi bir Türk diasporası var. Bunlar toplumun uyumlu bireyleri. Danimarka'nın okul ve sivil toplum örgütü açılmasıyla alakalı oldukça liberal bir sistemi var. Mevcut sistem bütün bu okulları denetliyor. Biz de Türk hükümetiyle yakın çalışma içerisinde olacağız. Terör nerede olursa olsun terörist kim olursa olsun hangi maske altında olurlarsa olsunlar, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yaz gösterdi ki herkes terörün kurbanı olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tüm bu terör faaliyetleriyle hukukun üstünlüğü çerçevesinde mücadele etmek durumundayız. Bu anlamda resmi mercilerce bize ulaştırılacak olan her türlü kanıt, delil bu kişilerin adalete teslim edilmesi açısından kullanılacaktır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu'ndan 'Vize Serbestisi' Açıklaması Bu Tehdit Değil, Anlaşmanın Ta Kendisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement