Bakan Müjdeyi Verdi: Çin'e Vizeler Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Müjdeyi Verdi: Çin'e Vizeler Kalkıyor

Bakan Müjdeyi Verdi: Çin\'e Vizeler Kalkıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceği müjdesini verdi.

14.04.2015 15:00  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Salı Grubu adlı sivil toplum kuruluşunun toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizesiz seyahat edilebileceğini söyledi.

ÇİN'E VİZE KALKIYOR

Salı Grubu'ndaki sohbette birçok müjde veren Bakan Çavuşoğlu, önümüzdeki yıl Çin'e vizenin kaldırılacağını duyurdu. Vizeleri kaldırmak adına çalışmalara devam ettiklerini ve Türkiye ile arasında vize olmayan ülkelerin sayısını artıracaklarını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Polonya ile aramızda vizeyi kaldırdık. Tek şartımız THY seferlerini artırmak. Ancak, kendilerinin bu konuda gelir kaybı kaygısı taşıdı. Bu talebimize olumlu bakmadılar. Aslına bakarsanız gelir kaybı değil daha fazla kazanacaklardı."

EXPO İÇİN RAYLI SİSTEM

"THY ile tüm dünyaya açılacağız" diyen Bakan Çavuşoğlu, EXPO 2016 ile ilgili de şöyle dedi: "EXPO 2016 ile anlaşan şu an 30 ülke var. Aralarında Afrika ülkeleri de var, Latin ülkeleri de. EXPO sadece Antalya'ya değil Türkiye'ye de değer katacak, kimsenin şüphesi olmasın. EXPO için şehir merkezinden raylı sistem getireceğiz. Ayrıca oluşturduğumuz alanda fuar bittikten sonra her ülkenin bahçesi olacak. Burası botanik bahçe olarak kalacak. Ayrıca çevre yolu bağlantısı, Burdur kavşağını yapacağız"

TURİZMDE ENDİŞEYE GEREK YOK

Son zamanlarda turizmle ilgili endişelerin arttığını ancak bu duruma gerek olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Haziran ayı itibariyle turist sayısında artış olacağını belirtti. Tur operatörlerine verilecek uçak yakıtı desteğinin sürecinin Haziran ve Temmuz ayına uzatılması talebinde bulunan bir iş adamına da yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, "Bu talebinizi en kısa zamanda Başbakanımız Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile görüşeceğim. Haklı talebinizi ileteceğim. Ayrıca, THY'nin direk uçuşlarıyla ilgileniyoruz. Direk uçuşlarda bir tek Moskova kaldı. Turizm açısından direk uçuşlar önemli. Tanıtım eksikliğimizi artırarak, turizmde hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Bu nedenle kaygı ve endişe duymayın. Turist sayısında azalma değil artış olacak" dedi.

ALTERNATİF TURİZM: GOLF

Alternatif turizmle ilgili golf turizmine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, kendisinin de bu sporu çok sevdiğini sabah 5'te kalkıp oynadığını dile getirdi. Golf turizmine gelen turistin normal turistin 4 katı para harcadığını anlatan Çavuşoğlu, golf turizmiyle ilgili alt yapı ve tanıtım atağına geçilmesi gerektiğini, yatırımcıların bu konuyu önemsemesini istedi.

2019'DA BİTMESİ REKOR OLACAK

Dışişleri Bakanı olsa da, en çok takip ettiği konunun ulaşım olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalya- Gazipaşa arasında hızlı tren hattıyla ilgili bilgi vererek, "Aslına bakarsanız hızlı tren projesi 2023 projeleri arasındaydı ancak Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan sayesinde 2019 yılına kadar yapılma kararı alındı. Bu bir rekor olacak, proje 2019 yılında tamamlanacak" diye konuştu.

ANTALYA İÇİN ÖZEL TOPLANTI

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında geçen ay 7 bakan, Vali Türker ve Başkan Menderes Türel ile Ankara'da Antalya için toplantı yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Kentimiz adına ne yapabiliriz diye konuştuk. Tüm detaylarına kadar değerlendirmelerde bulunduk. Kavşaklar, yollar… Hatta uçaktan iniş yaparken suyun denize aktığı bölgenin ışıklandırılmasına kadar her şeyi düşündük."

G-20 ZİRVESİ ve KIRMIZI ÇİZGİ

G-20 hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, Belek'te 30 otelin bulunduğu bölgeyi kırmızı çizgi olarak tabir ettikleri bölge olarak ayarladıklarını ve her konuda değerlendirme yaptıklarını belirtti. Otellerin jeneratörlerinden, bölgede yağmur yağarsa duruma çözüm bulunmasına kadar tüm çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tanıtım yapmamız lazım. Liderler, yöneticiler, bürokratlar ve tüm dünya ülkelerinden 4 bin basın mensubu Antalya'ya gelecek. Bu durumda hepimize önemli görev düşüyor. G-20 Zirvesi'nde ev sahibi olarak tek bir ülke davet etme hakkımız vardı, bunu da bilmenizi istiyorum Türkiye olarak Azerbeycan'ı davet ettik" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYA'DA

Mayıs ayının 14- 16 tarihleri arasında NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarını Antalya SuSesi Hotel'de ağırlayacaklarını ilk kez açıklayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın diploması bölgesi olması içinde adım attıklarını dile getirdi.

BATI'YA BUTİK HAVAALANI

Batı ilçelerinde turizmin hareketlenmesi için butik bir havaalanına uygun bölge aradıklarını, konuyla ilgili çalışma yapıldığını iş adamlarıyla paylaşan Çavuşoğlu, "Gazipaşa'ya da havaalanı yapmak için çok uğraştık ama başardık. Şimdi 1 milyon yolcuya yaklaşmış durumda. Batı ilçelerinin butik otelleri gibi butik bir havaalanımız neden olmasın?" dedi.

KUMLUCA'YA FAKÜLTE GELİYOR

AKEV ve Alanya üniversiteleri için onay çıktıktan sonra Kumluca'ya Sağlık Fakültesi yapılacağını müjdeleyen Çavuşoğlu, hedeflerinin Gazipaşa'ya da bir fakülte kazandırmak olduğunu söyledi. Antalya'nın üniversite kenti olma yolunda adım attığını, amaçlarının Antalya, Akdeniz, AKEV ve Alanya üniversitelerine yüzde 30 oranında yabancı öğrenci getirmek olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bir öğrencinin ülkeye 30 bin dolar bıraktığına dikkat çekti.

BİLİŞİM TEKNOLOJİ VADİSİ ARIYORUZ

Antalya'da Teknoloji Merkezi oluşturmak için geniş bir arazi arayışı içinde olduklarını açıklayan Bakan Çavuşoğlu, bu projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Antalya'nın yeni bir hamle yapması lazım. Yeni bir adım, yeni bir marka anlayışı demek. Bu nedenle bilişim ve teknoloji vadisi oluşturarak, Ar-ge çalışmalarının da yapılacağı geniş arazi arayışını girdik. Önce Kepez'de bir yer düşündük ama uygun alan bulamadık. Arayışımız ve konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Müjdeyi Verdi: Çin'e Vizeler Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Yazik: Cin istilasina hazirlanin 20 1 Yanıtla
  • Ali : 38 ülke gezdim İşte bu,, önceden tc pasportu bir işe yaramazdı.. Şimdi dünyanın çok yeride geçerlerli.. Teşekkürler taaayep!!! Seni seviyoruz 3 14 Yanıtla
  • can cin con: Yasasin . artik her hafta cine gelir gider oradaki akraba uygurlari ziyaret ederiz. 6 3 Yanıtla
  • baris: vize kalkacak dendiginde ellin adamin aklina nasil rahat seyhat yapacagim gelir bizim milletin aklina bu ülkeden baska bir ülkeye nasil vizesiz giderim orda iltica talebinde bulunurum kelimesi akla gelir 5 3 Yanıtla
  • Vatandaş: Lan uyan saygı değer vatandaşlarım çindeki insanların türkiye gelmesi ve hepsinin bir avuç toprak alması. . . Toprak kalmaz lan ülkede. !!! Hayır ülkeyi satıyorsunuz bari gizli saklı yapın. Adamlar resmiyete döküp sıratarak poz veriyorlar. Tarih unutmayacak sizi. Vay arkadaş ya. . . Ne günlere kaldık. Arkadaş ben eski türkiyemi istiyorum yoksulluk çeken ama gururlu türkiyemi istiyorum. Yakında çocuklarımızda ecnemi olacak ya la. . . 4 3 Yanıtla
  • Bilal gezen: Batsın sizin vize anlayışınız. suriyeden kalktıda ne oldu. ülkem yol geçen hanına döndü. 3 3 Yanıtla
  • mahmut: habere bak gorende amerikaya avrupaya vize kalkiyur zanerder, herkes çinden kaçiyur bizde vize kalkiyur diye seviniyoruz, dunyanin geri kalmis butun ulkeleri bize vizeyi yeni yeni kaldirmaya basladilar, ileri ulkelerin hiçbiri kaldirmiyur. 4 1 Yanıtla
  • osman yılmaz: avupada emekliler 3 aylık maaşlarını gemiye verip bütün dunyayı cirit atıyor birde bakın türkiyeye komşu ili göremeden vefat eden emeklilerimiz var ne kadar acı 4 1 Yanıtla
  • olmamış: adamlar acından köpek akrep solucan yiyor gidek de bizi mi yesinler. versene norveçe vizesiz giriş. 2 1 Yanıtla
  • rahat adam: hangi parayla gideceğiz çin'e? parası olan adama vize sorun mu olur zaten. . . 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu
    09:28 Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'ndan Mart Ayında 29 Bin 680 Yolcu

    Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda mart ayında 29 bin 680 yolcu ağırlandı. Ayrıca, 255 uçak iniş-kalkışı gerçekleştirildi ve 207 ton kargo, posta ve bagaj yük trafiği oldu. Ocak-mart aylarında ise toplamda 90 bin 813 yolcu, 720 uçak trafiği ve 698 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor
    09:27 Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor

    Adana'nın Kozan ilçesinde, kesilen narenciye ağaçları özel bir yöntemle mangal kömürüne dönüştürülüyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği Çukurova'da, kömür üreticileri haftalar süren mesailerini sürdürerek ekonomiye katkı sağlıyor. Mangal kömürü üretimi zorlu bir mesai gerektirirken, fiyatlar ise sabit kalmaktadır.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği bu bölge, zeminin sağlam olması nedeniyle ilgi çekiyor. Şehir merkezindeki birçok iş yeri deprem sonrası bu alana taşındı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte daha fazla faaliyetin olacağına inanıyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrası ameliyatlarının ardından saçlarını boyattı
    09:20 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrası ameliyatlarının ardından saçlarını boyattı

    31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 37.77 oy oranına ulaşarak 1. parti olan CHP'de Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası iki ameliyat geçirdi. Ses tellerinden ve gözlerinden ameliyat geçirip yıllardır taktığı gözlüklerinden kurtulan Özel'in bu kez de saçlarını boyattığı görüldü.


Advertisement