Çavuşoğlu-Rinkevics Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu-Rinkevics Ortak Basın Toplantısı

Çavuşoğlu-Rinkevics Ortak Basın Toplantısı

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkesindeki faaliyetlerine ilişkin Türkiye'den ek bilgi istediklerini belirterek, "Herhangi bir kanıt ortaya çıktığında, bu örgütün ülkemizde yapmış olduğu faaliyetlerde hukuk ihlaliyle sonuçlanmış hareket tespit edildiğinde, bunun gereği elbette yapılacaktır.

29.09.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkesindeki faaliyetlerine ilişkin Türkiye'den ek bilgi istediklerini belirterek, "Herhangi bir kanıt ortaya çıktığında, bu örgütün ülkemizde yapmış olduğu faaliyetlerde hukuk ihlaliyle sonuçlanmış hareket tespit edildiğinde, bunun gereği elbette yapılacaktır." dedi.

Rinkevics, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık Resmi Konutu'nda baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasında kültür, eğitim, ekonomik ve siyasi alanlarda ilişkilerin mükemmel olduğunu belirtti.

İki ülke ilişkilerinin bu şekilde devam etmesi gerektiğini dile getiren Rinkevics, Çavuşoğlu'nu Riga'ya beklediklerini, Letonya Meclis Başkanı Inara Murniece'in da gelecek günlerde Ankara'yı ziyaret edeceğini söyledi ve Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis'in Türkiye'yi ziyaret etmesi için yapılan davete teşekkür etti.

Rinkevics, bu yılın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Rusya'nın 50 yıldan uzun süren işgali boyunca Türkiye'nin her zaman Letonya'yı desteklediğini ifade ederek, Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Ziyaretinin esas nedeninin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma ve dostluklarını göstermek olduğunu vurgulan Rinkevics, "Letonya devleti ve parlamentosunun, seçilmiş ve demokratik yollarla görevini yürüten Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı'na (Recep Tayyip Erdoğan) desteğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Haberlerde görür görmez bu kalkışmayı ve girişimi lanetledik. Bu bağlamda görüşümüz ve duruşumuz asla değişmiş değildir." diye konuştu.

Rinkevics, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu ile görüşmelerinde iki ülke arasında yatırım ve işbirliği konularını da ele aldıklarını dile getiren Rinkevics, darbe girişimine dair soruşturmaların ve sürecin, hukukun üstünlüğü ve Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun şekilde şeffaf yürütülmesini desteklediklerini belirtti.

Rinkevics, Bakan Çavuşoğlu ile NATO, Baltık ve Karadeniz bölgesindeki güvenlik konularını ve bölgesel meseleleri de değerlendirdiklerini kaydetti.

FETÖ ile mücadele

Letonya'da FETÖ ile mücadele konusunda ne gibi somut adımlar atıldığı ve bu konuda Türkiye'ye destek için ne gibi katkılar verebilecekleri yönündeki soru üzerine Rinkevics, bu konuyu Bakan Çavuşoğlu ile görüşmelerinde ele aldıklarını söyledi.

Çavuşoğlu'na bu kapsamda bazı sorular sorduğunu ve bazı ek bilgiler talep ettiklerini dile getiren Rinkevics, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fazladan bilgi talep ettik. Zira ülkemizdeki kanunlar çerçevesinde yapacağımız soruşturmalar, atacağımız adımlar ve çalışmalarda, kanunlarımız çerçevesinde bununla ilgili ne yapacağımızı bu bilgiler ışığında belirleyeceğiz. Bu bilgiler bize iletildikçe ilgili makamlarla paylaşacağız. Herhangi bir kanıt ortaya çıktığında, bu örgütün ülkemizde yapmış olduğu faaliyetlerde hukuk ihlaliyle sonuçlanmış hareket tespit edildiğinde, bunun gereği elbette yapılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu-Rinkevics Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement