Çavuşoğlu: "Sonuna Kadar Daeş'le Mücadelemizi Sürdüreceğiz" - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Sonuna Kadar Daeş'le Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Görüntü Dökümü : -Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun otel konferans salonuna gelişi -Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşması "Sonuna kadar DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz" Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz.

18.01.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun otel konferans salonuna gelişi

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşması "Sonuna kadar DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

"Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz. Sonuna kadar da DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz"

"Kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, şehirlerde sivillere ve Kürt kardeşlerimize hiç zarar vermeden terör örgütlerini temizliyor. Sonuna kadar da gideceğiz""

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz. Sonuna kadar da DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Sektörel Değerlendirme ve İstişare" toplantısında yaptığı konuşmada, ikinci kez Dışişleri Bakanı atandığı günden bu yana dış politikada çok yoğun ve dinamik bir süreçten geçtiğini bildirdi. Bu süreçte bir çok ülke ile iyi ilişkiler kurduklarını ve Avrupa Birliği (AB) sürecinin tekrar canlandığını ifade eden Çavuşoğlu, AB müzakerelerinin başladığını ve fasılların açıldığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde çok aktif bir dış politika izlediklerini vurgulayarak, Antalya'da yapılan G20 Liderler Zirvesi'nin, G20'ye damgasını vurduğunu ve halen tüm dünyada bunun konuşulduğunu anlattı.

"Sonuna kadar gideceğiz"

Suriye'de siyasi çözümün başlaması için katkı sağladıklarını belirten Çavuşoğlu, "Bu ay sonunda, eğer rejim de müzakere heyetini belirlerse müzakereler başlayacak. Ertelenmesini istemiyoruz. Rejimde her zaman olduğu gibi engellemeye yönelik bazı çabalar görüyoruz. Bunu teşvik eden ülkeler olabilir ama Suriye'de kesin çözüm, siyasi çözümdür, siyasi dönüşümdür. Bunu kabul etmek lazım" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin etrafında terör örgütleri olduğu gibi içeride de terörle mücadele ettiklerini ifade ederek, bu mücadeleyi yapmaları gerektiğini bildirdi.

Günübirlik düşünüp "Turizm ya da ekonomi sektörü etkilenir, dokunmayalım" denilirse uzun vadeli bedelinin daha ağır olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"O yüzden Türkiye içinde terörü sonuna kadar temizlememiz lazım. ya terör silahı tamamen bıracak ya da biz tamamen temizleyeceğiz. Bunun başka bir seçeneği yok. Başka ikinci bir alternatifi yok. Bugüne kadar adımlar attık, karşılığını gördük. Kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, şehirlerde sivillere ve Kürt kardeşlerimize hiç zarar vermeden terör örgütlerini temizliyor. Sonuna kadar da gideceğiz. Yanı başımızda DAEŞ var, kimse dokunmuyor, 'DAEŞ'den bize ne' diyemeyiz. Bir yerde terör örgütü varsa, gidip o örgütü yok etmezseniz, onunla mücadele etmezseniz, mücadeleye katılmazsanız o terör örgütü size gelir. Bugün gelmezse yarın gelir. Yanı başımızda DAEŞ ya da başka bir terör örgütüyle komşu olarak yaşamak istemiyoruz. Sonuna kadar da DAEŞ'le mücadelemizi sürdüreceğiz."

Çavuşoğlu, konuşmasında çalışma hayatına ilişken olarak, asgari ücretteki artışın yükünü devletin de paylaşması gerektiğini, yükün tamamen özel sektöre bırakılmasının haksızlık olduğunu belirtti. Bu durumda "Devlet Baba"nın eksikliğini herkesin hissedeceğini ve bunun da devlete olan güveni azaltacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Asgari ücretin ek maliyetlerinin yükünü özel sektörün omzundan alıyoruz. Paylaşıyoruz. Keza, asgari ücretin artışından dolayı Bağ-Kur'lular üzerinde de bir yük var. Bir önceki Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu hakkında uzun uzun konuştuk. Bu konuda da bazı adımlar atacağız" ifadesini kullandı.

"Bu milletle gurur duyuyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tük hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelere de değinerek, bu sorunu aşmada Türkiye'nin olgun bir devlet gibi davrandığını söyledi.

Bu süreçte haklılıklarından hiç taviz vermediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Rusya'da duygusal tepkiler azaldı. Daha aklı selim davranıyoruz. Bu sürecin de üstesinden gelmek istiyoruz. Ama bu tek taraflı olmamalı, Rusya'da da aynı anlayış olmalı. Bizim anlayış farkımız, halklara yönelik tutumumuzda da açıkça ortaya çıktı. Hiçbir Rus vatandaşına karşı, hiçbir vatandaşımızın en ufacık negatif bir tutumu olmadı. O yüzden bu milletle gurur duyuyoruz."

Çavuşoğlu, yaşanan süreçten sonra da Rus halkının Türkiye'de gelmek ve tatil yapmak istediğine işaret ederek, Türkiye'nin kaliteli hizmet ve fiyat avantajının dünyada alternatifinin bulunmadığını bildirdi.

Alanya'ya spor turizmine yönelik veledrom yapma düşüncelerinin olduğunu belirten Çavuşoğlu, bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la görüştüğünü kaydetti.

Toplantıda, ticaret, sanayi, esnaf odaları ile turizm derneklerinin temsilcileri sorunlarını anlatarak, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na çözüm önerilerini içeren dosyaları takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Sonuna Kadar Daeş'le Mücadelemizi Sürdüreceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement