Çaycuma Belediye Başkanı: Köprü Felaketini Hayra Yorumluyoruz - Son Dakika
Güncel

Çaycuma Belediye Başkanı: Köprü Felaketini Hayra Yorumluyoruz

Çaycuma Belediye Başkanı: Köprü Felaketini Hayra Yorumluyoruz

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, geçen yıl 6 Nisan'da 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan köprü faciasının Türkiye'de tüm köprülerin gözden geçirilmesi noktasında örnek olduğunu söyledi.

06.01.2013 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, geçen yıl 6 Nisan'da 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan köprü faciasının Türkiye'de tüm köprülerin gözden geçirilmesi noktasında örnek olduğunu söyledi. Başkan Gülşen, "Köprüler elden geçiriliyor. Sıkıntılı olanlar yıkılıyor, yerine yeni köprüler yapılıyor, yeni modeller geliştiriliyor. Demek ki; böyle bir olay böyle bir hayra nasip olacakmış. Biz bu felaketi bir hayra yorumluyoruz" dedi.

Çaycuma İlçesi girişinde bulunan 255 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle içinde 11 yolcusu bulunan minibüs ile köprüden geçen 4 kişi alttaki Filyos Çayı'na düşerken, şimdiye kadar aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen'in de bulunduğu 10 kişinin cesedine ulaşıldı. Başkan Gülşen'in yeğeni, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenci 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu ise hala bulunamadı.

1 YIL ERKEN TAMAMLANDI

Çöken köprünün yerine geçen yıl 1 Ağustos'ta yapımına başlanan 251 metre uzunluğundaki köprü kısa sürede tamamlandı. Önceki gün geçici kabulu yapılan köprü yaya trafiğine açıldı. İhaleye göre, 8 Aralık 2013'te teslim etmeleri gereken köprüyü 1 yıl erken bitiren firmanın şantiye şefi Doğukan Atak, ödenek konusunda sıkıntı görülmediğini, 7 gün 24 saat çalışarak köprüyü bitirdiklerini söyledi. Hem yeni, hem de yanındaki mevcut köprünün ayaklarını korumak için köprü altına enerji kırıcılı yapı yaptıklarını belirten Atak, şöyle dedi:

"Bu sistem Türkiye'de ilk defa uygulandı. Bu yapının altında 444 fore kazık bulunmakta. Gelen su bu havuzda birikip dinlendirilmiş olarak rampa aşağıya düşmekte. Böylece köprü ayaklarının altı koruma altına alındı. Ayrıca mevcut köprünün hasarlı olan 7 ayağı da betonlama işlemiyle sağlamlaştırıldı."

RESMİ AÇILIŞ BAHARDA

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, köprünün kısa sürede tamamlanmasının acılarını bir nebze olsun hafiflettiğini söyledi. Başkan Gülşen, köprünün Karayolları Genel Müdürlüğü'nce bahar aylarında asfaltlanacağını ancak, birkaç gün içinde geçici olarak köprüyü araç trafiğine açacaklarını kaydetti. Köprünün resmi açılışının da asfalt döküldükten sonra bahar aylarında yapılacağını ifade eden Başkan Gülşen, törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet edeceklerini bildirdi.

Faciada babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen'i de kaybeden Başkan Gülşen, yeğeninin de aralarında bulunduğu 5 kişinin hala bulunamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Filyos Çayı'ndaki su debisinin yükselmesi nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiğini belirten Başkan Gülşen, aileler olarak büyük üzüntü içinde olduklarını, yeni yıla da bu nedenle buruk girdiklerini söyledi.

"FACİADAN SONRA TÜM KÖPRÜLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ"

Kayıpların bulunması konusunda umutlarını kaybetmediklerini hatırlatan Başkan Gülşen, köprü faciasının bütün köprülerin gözden geçirilmesi noktasında örnek olduğunu vurguladı. Başkan Gülşen, şöyle dedi:

"Hemen yanıbaşımızdaki Bakacakkadı Köprüsü olsun, Üçburgu ve Gökçebey yol ayrımındaki, Türkiye'deki çeşitli köprüler olsun elden geçiriliyor. Sıkıntılı olanlar yıkılıyor, yerine yeni köprüler yapılıyor, yeni modeller geliştiriliyor. Demek ki böyle bir olay böyle bir hayra nasip olacakmış. Biz bu felaketi bir hayra yorumluyoruz. Çünkü Filyos Vadisi'ndeki yatırımların da hızlanacağına inanıyoruz. Bunun sinyallerini Ankara'da bize gösterilen ilgiden görüyoruz. Çok şükür bakanlıklarda yaptığımız çalışmalarda hiçbir projemiz geri dönmedi. Devletimizin, bürokratlarımızın, siyasetçilerimizin, hükümetimizin iyi niyetli yaklaşımını son 9 ayda görmüş vaziyetteyim."

EE,EÇ(EE/İD) - Zonguldak/ Çaycuma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaycuma Belediye Başkanı: Köprü Felaketini Hayra Yorumluyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement