Çaycuma Belediyesi'nin Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika
Yerel

Çaycuma Belediyesi'nin Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti

Çaycuma Belediyesi\'nin Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz 2013 yılında Belediye tarafından yapılan Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçerek hizmete başladı.

06.02.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz 2013 yılında Belediye tarafından yapılan Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçerek hizmete başladı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ilçedeki ulusal ve yerel gazetecilerle birlikte Belediye tarafından geçtiğimiz yıllarda İller Bankası'nın katkılarıyla yapılan Çaycuma Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunarak tesisin faaliyete geçtiğini eksiklileri olmasına rağmen Çaycuma'ya böyle bir tesis kazandırdıklarından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. Kantarcı burada tesis gezerek tesis yetkililerinden bilgi aldı. Ayrıca Başkan Kantarcı inşaat safhasından bu zamana kadar olan süreçte kredi konusunda yardımcı olan İller Bankası yetkililerine de teşekkür etti. Kantarcı, "2013 yılında ihale edilen ve 2014 yılı Mayıs ayında hizmete girmesi beklenen Çaycuma Atık su Arıtma tesisimiz şuanda geçici kabulle hazır durumdadır. Halen eksiklikleri var ama tesisin işlemesine engel değildir. Sizlerde gördünüz burada giren suyla çıkan suyun farkını hep beraber gördük. Özellikle çevre için saygıdeğer bir yatırım olan bu arıtma tesisinin biz Çaycuma Belediyesi olarak sahipleneceğiz" dedi.

"ÇAYCUMA BELEDİYESİ ÇEVREYE SAYGIDEĞER BİR BELEDİYEDİR"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı atıksu arıtma tesisinde gazetecilere yaptığı açıklamasında, tesise gelen suyun pisli su olduğunu ve buradan çıkan saf ve temiz suyun arıtılmış olduğunu da kaydederek, Çaycuma Belediyesi'nin çevreye karşı saygıdeğer bir belediye anlayışı içinde bu tesisi kazandırdıklarından dolayı herkese teşekkür ederek şöyle devam etti: "Sadece görüntü tesisi olarak değil sürekli çalışan ve doğaya suyu arıtılmış olarak veren Çaycuma Belediyesi'ni muhtemel bir belediye yapan ve Çaycuma Belediyesi'ni çevreye saygıdeğer bir belediye yapan tesis bugün için gurur kaynağı olarak düşünüyorum. İleride yakın köylerimizi de bağlanmasıyla çok önemli olan çevre ve şehircilik sorunu olan atıkların bertaraf edilmesi önemli bir ihtiyacı giderecek. Nisan ayında göreve geldiğimden sonra bitmeye yakın olan bu tesisin devreye alınması için geçen bu zamanda tesisin eksiklikleri ve noksanlarını tamamlamak için İller Bankası yetkililerin yakın ilgilisiyle tesis toparlandı. İnşaat safhasında bir takım sıkıntılar olmuş, yani nerdeyse yapım süresi kadar onarım süresi gibi bir zaman oldu. Bugün tesisin çalışıyor olması Çaycuma'nın hizmetinde olması bizim için bir gurur kaynağıdır. Ben bugün mutlu olduğumu ifade ediyorum. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere ve bu tesisi kredilendiren ve her zaman belediyemizin yanında olan İller Bankası mensuplarına teşekkür ediyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma Belediyesi'nin Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement