Çaycuma'da 23 Nisan Çoskusu - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da 23 Nisan Çoskusu

Çaycuma\'da 23 Nisan Çoskusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çaycuma'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 14:07  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çaycuma'da büyük bir çoskuyla kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'in anıta çelenk sunmasından sonra Şehir Stadyumu'ndaki kutlama programına geçildi.

Program; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir tören açılış konuşması yaparak başladı.

Özdemir konuşmasında şunları söyledi;

"Milletimizin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri hiç kuşkusuz 23 Nisan 1920 günüdür. Milletimizin en zor dönemlerinden birindi; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun 'Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır" anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da TBMM'nin açılmasıyla, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. 95 yıl önce 23 Nisan günü açılan TBMM tarihe, savaş kazandıran "Gazi Meclis" olarak altın harflerle yazılmıştır. Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Atatürk, çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak TBMM'nin açıldığı gün olana 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye olmakla birlikte Atatürk bu anlamda müstesna yere sahiptir."

Okunan şiirlerin ve yapılan gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra kutlama programı sona erdi. Törenin ardından Çaycuma Belediye Bandosu Atatürk Anıtında ve çarşı meydanında marşlar çaldı. Programa; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Özoğur, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da 23 Nisan Çoskusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement