Çaycuma'da Ceviz Bahçeleri Kurulmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Ceviz Bahçeleri Kurulmaya Devam Ediyor

Çaycuma\'da Ceviz Bahçeleri Kurulmaya Devam Ediyor

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Erenköy Köyü çiftçilerinden Mustafa Hatılcık’a ait bahçede, 10 dekarlık ceviz bahçesi kuruldu.

25.03.2014 01:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesine bağlı Erenköy Köyü çiftçilerinden Mustafa Hatılcık'a ait bahçede, 10 dekarlık ceviz bahçesi kuruldu.

Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş, teknik personellerden Ziraat Mühendisleri Sercan Karaca, Murat Salur, Asiye Şenbaş, Suna Güncan ve Nurşen Durak'ın katılımlarıyla, yeni kurulan ceviz bahçesinde fidanların tepe kesimi yapıldı. Çiftçi Mustafa Hatılcık'a ceviz yetiştiriciliği hakkında teknik bilgiler verildi. Bahçe tesisinde, verim ve kalitesi çok yüksek olan aşılı chandler ceviz çeşidi ve tozlayıcı olarak da franguate tercih edildi. 5 dekar ve üzeri sertifikalı bahçe kuran çiftçilerin, Bakanlıkça sertifikalı fidan desteğinden yararlanabildiği, cevizin yıllık getirisinin diğer tarım ürünlerinden fazla olması, bakımının diğer ürünlere göre daha kolay ve muhafaza ömrünün uzun olmasından dolayı tercih edildiği ifade edildi. Çiftçi Mustafa Hatılcık, "Ceviz yetiştiriciliği konusunda bana yardımcı olan Çaycuma İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ederim" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Ceviz Bahçeleri Kurulmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement