Çaycuma'da Doğalgaz Meşalesi Yakıldı - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Doğalgaz Meşalesi Yakıldı

Çaycuma\'da Doğalgaz Meşalesi Yakıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, doğalgaz şebeke çalışmaları tamamlanan İstasyon Bölgesinde düzenlenen törenle, Doğalgaz Meşalesi yakılarak Çaycuma'nın bir bölümüne doğalgaz verildi.

01.08.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, doğalgaz şebeke çalışmaları tamamlanan İstasyon Bölgesinde düzenlenen törenle, Doğalgaz Meşalesi yakılarak Çaycuma'nın bir bölümüne doğalgaz verildi.

Çaycuma ilçesi İstasyon Bölgesinde düzenlenen törene; Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve eşi Gönül Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İl Genel Meclis üyesi Arif Sefercik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çaycuma ilçesinde, Doğalgaz'ın hizmete girmesi nedeniyle sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı. Abonelik işlemlerine ise Ramazan Bayramından sonra başlanılacağı belirtildi. Düzenlenen törende konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma'da doğal gaz çalışmaları çok hızlı bir biçimde devam ettiğini ve İlçede şebeke çalışmalarının İstasyon Bölgesi tamamlandığını söyledi. Başkan Gülşen konuşmasında şunları ifade etti:

"Doğalgaz yıllardır özellikle 90'lı yıllardan bu yana bölgemizin ve organize sanayimizin gelişmesi açısından en önemli alt yapı hizmetlerinden bir tanesiydi. Azimle ve inançla çalışarak bu çok önemli yatırı halkımıza sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Çaycuma kentleşme noktasında hızla büyüyen bir ilçemizdir. Hava kirliliği de aynı oranda artmaktaydı. Bu doğalgazla birlikte Çaycuma daha temiz bir hava soluyacaktır." Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün çok önemli bir tarih bir gündür. Doğal gaz çevre dostudur. Modern, çevre ve doğaya önem veren kentlerin ısınma, aydınlanma, enerji ve yakıtlı doğalgazdır. Bu ay hakikaten çevre ve doğaya yönelik üçüncü önemli bir proje sayılır. Çünkü önceki günlerimizde yine biliyoruz ki, belediyemizin projesi olan Atıksu Arıtma Tesisinin temelini atmıştık. Çalışmasını ve projesini yaptık. Belli bir noktaya gelmiş durumdayız. Yine temmuz ayı içerisinde Organize Sanayi Bölgesinin konektör hattı ihalesi yapıldı. Yaklaşık 1,5 milyon liraya Bakanlığımız tarafından ihale edildi. Şimdi ise doğalgazın meşalesini bugün yakmış olduk. Ramazan Ayı çevre ve doğal açısından da bereketli geçmiştir. Bende emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." Ardından Doğalgaz'ın hizmete girmesi nedeniyle sembolik olarak doğalgaz meşalesi yakıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Doğalgaz Meşalesi Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement