Çaycuma'da Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi

Adana'da bir vatandaş yolda yürürken büyüklüğüyle dikkat çeken Nil kaplumbağası buldu Polis tarafından korumaya alınan kaplumbağa daha sonra doğal ortamına bırakıldı

26.06.2013 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma'da geçen yıl nisan ayında Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu suya düşerek kaybolan 5 kişiden birine ait olduğu tahmin edilen cesedin çay yatağında çakıl tarama işi yapan kepçeye takılmasının ardından bölgede arama çalışması başlatıldı.

Çöken köprüye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Saltukova beldesine bağlı Düz Mahallesi ile Akpınar köyü arasındaki mevkide çakıl tarama işi yapan firmaya ait kepçeye iki gün önce ceset takılması üzerine çayda kaybolan diğer kişilerin de söz konusu güzergaha sürüklenmiş olabileceği ihtimali üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kontrolünde özel firmaya ait iş makineleriyle kayıp 4 kişinin bulunmasına yönelik arama çalışması sürdürülüyor.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce bulunan cesedin kayıp 5 kişiden birine ait olduğu düşündüklerini belirterek, "Ceset tanınmayacak durumda olduğundan kimlik tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Kayıp diğer 4 kişinin de aynı güzergaha sürüklenmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyoruz. Çay yatağında iş makinesi kepçesiyle taramalar yapılıyor" diye konuştu.

-Olay-

Çaycuma'da, 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya suya düşerek akıntıya kapılmış, suya düşen özel otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan kendi çabalarıyla kurtulmuştu.

Minibüsün bulunabilmesi için çöken blokların kaldırılması çalışmaları sürerken, ilk olarak 8 Nisan'da Meryem Başören'in cesedine ulaşılmış, yolcu minibüsü blokların altından çıkmamıştı.

Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağındaki araçta 3  toplam 10 kişinin cesedine ulaşılmış, Tahir Özkara, Aziz ve Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç aramalara rağmen bulunamamıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Filyos Çayı Üzerindeki Köprünün Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement