Çaycuma'da Gıda İşletmeleri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Gıda İşletmeleri Denetlendi

Çaycuma\'da Gıda İşletmeleri Denetlendi

Çaycuma İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü Personeli eşliğinde ilçe merkezinde ve beldelerde bulunan gıda işletmelerini denetledi.

19.06.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü Personeli eşliğinde ilçe merkezinde ve beldelerde bulunan gıda işletmelerini denetledi.

İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada; işletmelerin hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza ve depolanma şartları, ürün etiketlerinin kontrolü ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrolleri yapıldı.Yapılan denetimler sırasında genel ve özel hijyen esaslarına uymayan, hijyen eğitim belgesi olmayan personel çalıştıran, son tüketim tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen işletmelere idari yaptırımlar uygulandı. Özellikle pastacılık ve unlu mamuller üreten işletmelerden mevzuata uygunluğun tespiti amacıyla numuneler alınarak muayene ve analiz amacıyla Bakanlık Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildi.

Gıda maddeleri satışının ve tüketiminin oldukça artış gösterdiği Ramazan ayında, vatandaşların sağlığını tehdit edecek üretimlerin ve gıdaların satışının önüne geçilmesi için denetimlerini arttıran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayında tüketimi özellikle artan pastacılık ve unlu mamuller ürünlerinin imalat ve satışında yaz aylarında sıcaklığın da yüksek olması ile birlikte soğuk zincir şartlarının korunmasına ve tüketicinin ürün alırken etiket bilgilerine dikkat etmesini istedi.

Yetkililer yaz sıcaklıkları ile birlikte nemli ortamın et,süt ürünleri ile pastacılık ve unlu mamullerde hızla bozulmalar oluşturduğu, yaş sebze ve meyveler ile diğer ambalajlı gıdaların mutlaka kontrol edilerek satın alınmasını ayrıca satın almadan kaynaklanan olumsuzluklarda tüketicilerin gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri için Alo Gıda 174 hattını kullanması konusunda çağrıda bulundular. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Gıda İşletmeleri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement