Çaycuma'da Üreticilere Tarımsal Bilgilendirme - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Üreticilere Tarımsal Bilgilendirme

Çaycuma\'da Üreticilere Tarımsal Bilgilendirme

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, tarımsal kuruluşların temsilcileri ile üreticilere silajlık mısır yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

14.03.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, tarımsal kuruluşların temsilcileri ile üreticilere silajlık mısır yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen toplantıya Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdür Vekili Emre Durak, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş, Zonguldak İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ateş, Kadıoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ramazan Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ve Zonguldak İli, Çaycuma ve Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik personelleri, Zonguldak İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği üyeleri ve üreticileri katıldı. May Tohumculuk Temsilcisi Ziraat Mühendisi Ali Arslan, yem bitkileri konusunda toprak hazırlığından hasata kadar, üretim aşamalarının her konusunda bilgiler verdi. Aynı zamanda kuraklık eylem planı çerçevesinde kuraklığa dayalı tohum ve sertifikalı tohumun önemi anlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Mısır hayvan yetiştiriciliği için olmazsa olmaz yem bitkileri grubunun başında yer aldığı belirtildi. Çaycuma ilçesinde silajlık mısır yetiştiriciliğinin hayvancılık için önemli bir yem bitkisi olduğu ifade edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Üreticilere Tarımsal Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement