Çaycuma'nın Manda Yoğurdu Türkiye Yollarında - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'nın Manda Yoğurdu Türkiye Yollarında

Çaycuma\'nın Manda Yoğurdu Türkiye Yollarında

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, yöresel ürünlerin satışını yapan Aynur Çakar’ı ziyaret ederek “Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi” projesi ile ilgili olarak değerlendirme yapacaklarını bildirdiler.

10.04.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, yöresel ürünlerin satışını yapan Aynur Çakar'ı ziyaret ederek "Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi" projesi ile ilgili olarak değerlendirme yapacaklarını bildirdiler.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, İl Müdür yardımcısı Yalçın Arslan Şube Müdürü Kürşat Coşkun ve Sebahiye Noraşin Çaycuma'da faaliyetlerini sürdüren 'Aynur Abla, Yöresel Doğal Organik Ürünler'in satışı ve imalatı yapılan Aynur Çakar'ı ziyaret ettiler.

Ziyaretten memnuniyetini belirten Aynur Çakar, Çaycuma Manda yoğurdu olmak üzere kestane balı, avda tatlısı, kiren ekşisi, sirke, pekmezler, keş ve makarna gibi değişik yöresel ürünleri üretip Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini ve bölgenin ulusal markası haline geldiklerini beyan etti.

İl Müdürü Zekai Kasap yardımcıları Yalçın Arslan ve Kürşat Coşkun ise Zonguldak'ta yürüttükleri 'Batı Karadeniz Lezzet Atölyesi' projesi kapsamında ziyarette bulunduklarını bu çalışma kapsamında Aynur Çakar'ın ürettikleri ürünleri de değerlendirme yapacaklarını söyleyerek, yörenin ürünlerini bulundurduğundan dolayı Aynur Çakar'ı tebrik ettiler.

İl Müdürü Zekai Kasap, yöresel ürünlerden bol bol satın aldı. Aynur Çakar ise bu ziyaretin kendilerini motive ettiğini, moral verdiğini söyleyerek duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek 'Ne yazık ki bu ürünleri üretmek geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çabalıyoruz ama yeterli desteği İl bazında göremiyoruz' dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'nın Manda Yoğurdu Türkiye Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement