Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışmasının Birincisi Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışmasının Birincisi Belli Oldu

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışmasının Birincisi Belli Oldu

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması’na katılan 114 proje arasında, 3 gündür değerlendirme yapan seçici kurul birinciliğe Cenk Çeşmeli’nin tasarımını değer buldu.

29.03.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması'na katılan 114 proje arasında, 3 gündür değerlendirme yapan seçici kurul birinciliğe Cenk Çeşmeli'nin tasarımını değer buldu.

Çaycuma Belediyesince Çaycuma Spor Merkezi'nin tasarımı için açılan yarışma sonuçlandı. Seçici kurul üç gün süren yoğun çalışma sonucunda birinciliğe, ODTÜ mezunu, Mimar Cenk Çeşmeli'nin tasarımını değer buldu. İkincilik Derya Ekim Öztepe ve Ozan Öztepe'nin birlikte gerçekleştirdiği tasarıma verilirken, üçüncülük ise Arman Tolga Akdoğan'ın oldu. Çaycuma'da ilk kez gerçekleşen yarışmaya 114 projenin katılmış olması, konuya yakın çevrelerde son derece önemli bir katılım olarak değerlendirildi.

Çaycuma Belediyesi, ilçede su sporlarını geliştirmek, halkın sportif ve sosyal gereksinimleri için seçenekleri çoğaltmak ve bir sosyal merkez yaratmak amacıyla içinde kapalı yüzme havuzu bulunan bir spor merkezi için mimari tasarım yarışması düzenledi. "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde, "Serbest, Ulusal ve Tek Kademeli" olarak açılan yarışmada, şartname satın alan 159 müellifin 114'ü projesini teslim etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, "Son derece yorucu bir o kadar da keyifli bir çalışma oldu. Çaycuma'da bir ilki daha başardık. 114 gibi son derece önemli bir katılımın olduğu yarışmada seçici kurul, kelimenin gerçek anlamıyla sabahlara kadar çalışarak sonucu belirledi. Yaptıkları titiz çalışmadan duyduğum hissiyatı kelimelerle ifade etmem mümkün değil. İlçem adına böyle bir sonucu elde ettiğimiz için son derece sevinçliyim. Seçici kurulumuzda yer alan değerli arkadaşlarımı tanımak da ülkem adına beni mutlu etti. Her şeyin dibe vurduğu bir dönemde bu derece özverili, disiplinli ve kılı kırk yaran titizlikle çalışan insanların olması ülkemiz açısından büyük kazanç. Kazanan arkadaşlarımı kutluyorum. Seçici kurulumuza da şahsım, ilçem ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Tüm Çaycumalıları yarından itibaren yarışmaya katılan tüm eserlerin görülebileceği sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışmasının Birincisi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement