Çayeli Bakır çalışanlarının eşleri yerin 600 metre altında - Son Dakika
Güncel

Çayeli Bakır çalışanlarının eşleri yerin 600 metre altında

Türkiye'nin yeraltı metal madenlerinden Çayeli Bakır İşletmeleri, 'Çalışanların Eşleri için Yeraltı Turu' düzenliyor.

11.10.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerin 600 metre altında madencileri eşleriyle buluşturarak sürpriz yapan ÇBİ'nin Genel Müdürü Iain Anderson, "Madencilik dikkatle icra edilmesi gereken bir meslek. Bu nedenle bugün Çayeli Bakır çalışanlarımızın eşleriyle bir araya geldik, onlara eşlerinin çalıştığı madenin ne kadar güvenli olduğunu bizzat yaşatmak ve göstermek istedik" dedi

Türkiye'nin yeraltı metal madenlerinden Çayeli Bakır, çalışan eşlerini yerin 600 metre altına indirerek,güvenli madencilikte bilinç ve tedbirin önemine dikkat çekti. Düzenli aralıklarla 'Çalışan Eşleri Yeraltı Turu' nu düzenleyen Çayeli Bakır, bu kez turu habersiz gerçekleştirerek madencilere de sürpriz yaptı.

Yeraltı turuna başlamadan önce madenci eşleri ve basın mensuplarıyla bir kahvaltıda buluşan Genel Müdür Iain Anderson, "Çayeli Bakır olarak çalışanlarımızın eşlerini belirli aralıklarla madene indirerek aşağıdaki yeraltı operasyonlarını anlatıyoruz. Operasyonlarımızın Türkiye iş güvenliği standartlarına uyumlu olduğunu göstererek içlerini rahat tutmalarını istiyoruz.

Madencilik dikkatle icra edilmesi gereken bir meslek. Gerekli önlemler alındığında, tıpkı Çayeli Bakır'daki gibi "güvenli madencilik" yapmak mümkün. Biz emniyetli çalışma kültürünü ve her türlü riske karşı tedbir alma alışkanlığını DNA'sında taşıyan bir şirketiz. İşte bu nedenle, bugün Çayeli Bakır çalışan eşleriyle bir araya geldik" açıklamasını yaptı.

EŞLERDEN MADENCİLERE SÜRPRİZ ZİYARET

Yerin 600 metre altındaki etkinliğe yer altında madenci eşlerine Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Bülent Paralı eşlik etti. Kendilerine yer altına iniş konusunda kapsamlı güvenlik bilgileri aktarılan kadınlar daha sonra kişisel koruyucu ekipmanlar giyerek 600 metre derinlikteki madene indi.

Kadınların yer altı ziyareti sırasında kendilerine güvenli madencilik hakkında bilgi verildi ve madendeki her hangi bir tehlike anında hayat kurtaran sığınma istasyonları tanıtıldı. Böylece Çayeli Bakır çalışanlarının eşleri madende yerin yüzlerce metre altında hangi koşullarda çalıştığını ve güvenlik tedbirlerini yakından görme imkanı buldu. Çayeli Bakır, bu kez turu habersiz gerçekleştirerek madencilere de sürpriz yaptı. Eşlerin yerin 600 metre altında bu sürpriz karşılaşmaları madenci eşler için hem sürpriz hem de moral oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çayeli Bakır çalışanlarının eşleri yerin 600 metre altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement