Çayeli Bakır İşletmeleri'nde Grev Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Çayeli Bakır İşletmeleri'nde Grev Sona Erdi

Çayeli Bakır İşletmeleri’nde, işverenin sıfır zam ısrarı ile başlayan işçi grevi, işverenin lokavt kararı üzerine bugün son buldu.

09.11.2015 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çayeli Bakır İşletmeleri'nde, işverenin sıfır zam ısrarı ile başlayan işçi grevi, işverenin lokavt kararı üzerine bugün son buldu.

Türkiye'nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde, örgütlü Türkiye Maden İş Sendikası ile iş veren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, işverenin sıfır zam ısrar üzerine anlaşma sağlanamayınca 11 gün önce greve gidilmişti. İşverenin yüzde 2'lik zam teklifi de işçilerin grevi sona erdirmesinde etkili olmamıştı. Anlaşma sağlanamayınca Çayeli Bakır İşletmeleri bugün itibariyle başlatılacak lokavt kararını açıklamıştı. Lokavt kararı üzerine Maden İş Sendikası yetkilileri üyeleri olan 320 işçiye SMS atarak grevi sona erdirdiklerini bugün itibari ile saat 16.00-24.00 vardiyası ile işçilerinden iş başı yapmalarını istedi. Lokavt karanının iptal edilip edilmeyeceği yönünde Çayeli Bakır İşletmeleri'nden şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çayeli Bakır İşletmeleri'nde Grev Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement