Çayırova'da İki Mahallenin Sakinleri Belediyeye Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Çayırova'da İki Mahallenin Sakinleri Belediyeye Yürüdü

Çayırova\'da İki Mahallenin Sakinleri Belediyeye Yürüdü

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde daha önce kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan, ancak vatandaşların açtıkları davaları kazanmasına rağmen daha önceden ruhsatlandırılmış yapıların tamamlanmasına izin verilmeyen Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, belediyeye yürüdü.

21.10.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde daha önce kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan, ancak vatandaşların açtıkları davaları kazanmasına rağmen daha önceden ruhsatlandırılmış yapıların tamamlanmasına izin verilmeyen Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, belediyeye yürüdü. Gösteri nedeniyle belediye önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

İlçedeki yürüyüşlerine polis araçlarının da eşlik ettiği Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, belediyeyi eleştiren pankartlar taşıdı. 'Evime ve yaşam alanıma dokunma' yazılı büyük bir bez afiş taşıyan kalabalık, belediye ödüne geldiğinde Çevik Kuvvet ekiplerince durduruldu. Sadece Belediye Başkanı ile görüşmek istediklerini söyleyen mahalle sakinlerine izin verilmeyince burada basın açıklaması yapıldı.

Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca basın açıklamasında, kentsel dönüşüm projesine karşı açtıkları davayı kazandıklarını, Çayırova Belediyesi'nin de temyiz etmeyerek kararın kesinleştiğini belirterek, "Burada birileri, yemeyip içmeyip bizim dişimizden tırnağımızdan arttırarak aldığımız, üzerine başımızı sokacak ev yaptığımız arsaların üzerinde bizden habersiz projeler yapmışlar" dedi. dernek Başkanı Koca şöyle devam etti:

"Bizler ancak 3 yıl sonra bir tesadüf eseri bu durumdan haberdar olduk. Konuyla ilgili olarak defalarca Çayırova Belediyesi'nden bilgi talebinde bulunduk. Mahallemizde yapılacak proje hakkında bilgi sahibi olmak istedik. Son olarak 30.12.2013 tarihinde Kocaeli 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Davamız devam ederken 2014 belediye seçimlerinin ardından belediye başkanı değişti. Yeni seçilen Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediye başkanı adayı olduğunda derneğimizi ziyaret ederek, 'Ben seçilirsem mahkemenin vereceği karara uyacağıma ve buralara gereken hizmetleri getireceğime söz veriyorum' demişti. Kocaeli 1'inci İdare Mahkemesi karar vererek bizler haklı buldu. Ancak davamız sonuçlanmış olmasına rağmen bölgemize hizmet gelmiyor. Yanı başımızda doğalgaz, asfalt, ruhsat gibi hizmetler verilirken bölgemize henüz bir çivi bile çakılmadı. Daha önceden ruhsatlandırılmış yapılarımızın tamamlanmasına izin verilmiyor. Belediye başkanı bizi TOKİ'ye yönlendirdi. TOKİ ise orada böyle bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca bu bölgeden bir başkan yardımcısının araziler aldığını öğrendik. Bizimle sanki alay ediyorlar."

Mahalle sakinleri basın açıklamasının ardından, bunu sık sık tekrarlayacaklarını belirterek ayrıldı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çayırova'da İki Mahallenin Sakinleri Belediyeye Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement