Çayırovalılar Kentsel Dönüşüm Projesine Karşı Dava Açtı - Son Dakika
Güncel

Çayırovalılar Kentsel Dönüşüm Projesine Karşı Dava Açtı

Çayırovalılar Kentsel Dönüşüm Projesine Karşı Dava Açtı

Çayırova'da başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi ile evlerinin ellerinden alınmak istendiğini öne süren vatandaşlar, açtıkları davayı takip amacıyla İzmit'e akın etti.

30.12.2014 14:22  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 2009 yılında başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle evlerinin ellerinden alınmak istendiğini ve mağdur edildiklerini öne süren İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri, Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'ne açtıkları davayı takip amacıyla otobüslerle İzmit'e akın etti. Sayıları 100'e yaklaşan mahalle sahinlerine destek olmak amacıyla duruşmayı takip eden CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, adaletli olmasını bekledikleri dava kararının önümüzdeki günlerde ilgililere tebliğ edileceğini söyledi.

Çayırova İlçesi'ndeki İnönü ile Emek Mahallesi'nde 370 dönüm alanda 730 haneyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili mahalle sakinleri, Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'ne başvurarak mağrdur edildikleri iddiasıyla dava açtı. Çayırovalılar açtıkları davayı izlemek için otobüsle İzmit'te bulunan Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemesi önüne gelirken davayı CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de takip etti.

Mmahkeme çıkışı açıklama yapan ve halkla birlikte yapılmayan bir kentsel dönüşüme itiraz etmesinin doğal olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, şöyle dedi:

"Çayırova ilçemizde özellikle İnönü ve Emek Mahallesi'nde bir kentsel dönüşüm projesinin yargılamasını izledik. Bölge sakinleri bu kentsel dönüşümün adil olmadığına dair örgütlenerek ve bir dernek kurarak bir dava açmışlar. Bu davayı izledik. Davanın karar aşamasına geçildi. Davada önemli adaletsizlikler var. Bu kentsel dönüşüm projeleri bu iktidar döneminde çok yanlış yapılıyor. Halkın tamamının uzlaşması sağlanamıyor. Sınırı kapsamı ve kamunun ne derece ne ölçüde yararlanacağı halk ile birlikte yapılmıyor. Halkla birlikte yapılmayan kentsel dönüşümlere halkın itiraz etmesi gayet normaldir."

"ADALET BEKLİYORUZ"

Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi Yardımlaşma Dernek Başkanı Murat Koca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak adalet beklediklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler yaklaşık 20-25 yıldır Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi'nde oturan sakinleriz. 2009 yılında oturduğumuz bölgeyi kentsel dönüşüm kapsamına almışlar. 2013'te Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi'ne gitmemize rağmen bizleri muahatap almadılar. Oysa en başından beri muahatap alınması gerekenler bizleriz. Bunlar müteahhitle anlaşıp evlerimizi ipotek ettiler. Şimdi de bugün adalet ve hukuk için buradayız. Çayırova Belediyesi'nin söylediklerinin tam tersini söylüyorlar. Evlerimizi kesinlikle alacaklarını söylüyorlar. Ama biz de diyoruz ki evlerimizi kesinlik vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak adalet bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çayırovalılar Kentsel Dönüşüm Projesine Karşı Dava Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement