Çaykur'dan Yöresel Motifli Ambalajlarda Hediyelik Çay - Son Dakika
Güncel

Çaykur'dan Yöresel Motifli Ambalajlarda Hediyelik Çay

Çaykur\'dan Yöresel Motifli Ambalajlarda Hediyelik Çay

Çaykur, rize bezi, bakır ve ahşap malzemeler kullanarak imal edilen 44 hediyelik çayı piyasaya sürdü.

23.07.2015 16:51  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur, rize bezi, bakır ve ahşap malzemeler kullanarak imal edilen 44 hediyelik çayı piyasaya sürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çoğu yöre kadınları olmak üzere Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yürüttükleri sosyal proje kapsamında, 'Çaylık' adı altında 44 çeşit farklı tasarımlı hediyelik çayı piyasaya çıkardıklarını söyledi. Bu ürünlerin sadece çay üretimi yapılan bölgede bulunacağını kaydeden Sütlüoğlu, "Çok değişik ambalajlarımız var. Çay kullanıldıktan sonra ambalajları kalıcı bir eşya olarak kullanılabilir. Hanımlar 'takı kutusu' olarak da değerlendirebilir. Bu ambalajlar ile ürettiklerinden gelir elde edemeyen kadınlarımıza da yeni bir gelir kapısı açmış olduk. Bine yakın kadın bu projeden gelir elde edecek" dedi.

"ÇAYKUR GELİŞİYOR, BÜYÜYOR"

Sütlüoğlu, "Çaykur gelişiyor, büyüyor, ürünlerini çeşitlendiriyor. Çaykur'un faaliyetleri çok yönlü olarak devam ediyor. Değişik ambalajlı hediyelik çay bir eksiklikti ve ihtiyaçtı. Çaykur olarak bizim öncelikli görevimiz çay bölgesinde yaşayan insanların refah ve huzurunu sağlamak ve onlara çok yönlü katkı vermektir. Bizim için karlılık ikinci derecede önem arz ediyor. Birinci derecede halkımızın menfaatleri önemli. Tüm çalışmalarımız vatandaşlarımızı korumaya ve desteklemeye yöneliktir" diye konuştu.

Rize bezi, sepet, serender, bakır kap, ahşap çay bardağı, demlik ve kitap şeklindeki yöreye özgü motiflerdeki ambalajlarla piyasaya sürülen çaylar 13 lira ile 55 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaykur'dan Yöresel Motifli Ambalajlarda Hediyelik Çay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement