Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe Günü Hizmete Girecek - Son Dakika
Güncel

Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe Günü Hizmete Girecek

Sincan Metrosu'nun ardından Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe günü saat 10.00'da Milli Kütüphane yanında düzenlenecek bir törenle hizmete girecek.

11.03.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Metrosu'nun ardından Ankara trafiğine ve toplu taşıma sistemine yeni bir soluk kazandıracak Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe günü saat 10.00'da Milli Kütüphane yanında düzenlenecek bir törenle hizmete girecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak.

Güzergahında ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe gibi üniversiteler, pek çok bakanlık ve kamu kurumu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra yapımı süren dev hastane kampüsü ile Ümitköy gibi binlerce nüfusun bulunduğu yerleşim yerlerini kapsayan Çayyolu Metrosu, başta Eskişehir Yolu olmak üzere Ankara trafiğini rahatlatırken, Başkentli vatandaşlara geçen ay açılan Sincan Metrosu'nda olduğu gibi bir hafta ücretsiz hizmet verecek. Ankaralılar, Necatibey-Çayyolu hattında, dönüşte de Çayyolu- Kızılay arasında bir hafta süreyle ücretsiz seyahat edebilecekler.

-HATTAKİ YOLCULUĞUN, 25 DAKİKA SÜRMESİ PLANLANIYOR-

Üniversiteler, hastaneler, bakanlıklar ve yoğun bir nüfusun yaşadığı Çayyolu bölgesini merkeze taşıyacak Çayyolu metrosu, 16 bin 590 metre uzunluğunda ve 11 istasyonlu olacak. İlk durağı Batıkent hattının da yolcu indirme-bindirme durağı olan Kızılay Metro İstasyonu olacak hattın güzergahında "Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Tarım Bakanlığı- Danıştay, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu ve Koru" istasyonları bulunuyor. Hattaki yolculuğun, 25 dakika sürmesi planlanıyor. Çayyolu Metrosu ile Söğütözü'ndeki Ankaray bağlantısı ise yılsonuna doğru hizmete girecek. Söğütözü istasyonu, metro ve Ankaray için ortak istasyon olacak. AŞTİ'ye gelen yolcular bu bağlantı ile Çayyolu tarafına metroyla gidebilecek.

-AÇILIŞI BİR YIL ERKENE ALINDI-

Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı metro hatları, 7 Mayıs 2011'de düzenlenen bir törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmişti. İş teslim tarihine göre Çayyolu metrosunun 2014 yılı sonunda hizmete gireceği açıklanmış, ancak süreç içerisinde yapılan hızlı çalışmalarla bu tarihler öne çekilmişti. Hatta 29 Ekim'den bu yana deneme sürüşleri devam ediyordu. Büyükşehir Belediyesi, yapımına başladığı Çayyolu Metro hattını, 2011 yılında yüzde 92.31'lik fiziki gerçekleşme ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na devretmişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çayyolu Metrosu 13 Mart Perşembe Günü Hizmete Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • necmettin: vatana millete hayırlı olsun Başbakan vatan sevdalısı olunca millet hizmete doyuyor 0 0 Yanıtla

Advertisement