Cbs Bürosu Personeli Arazi Çalışmalarını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Cbs Bürosu Personeli Arazi Çalışmalarını Tamamladı

Sivas İl Özel İdaresi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) bürosu personeli arazi çalışmalarını tamamladı.

15.10.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) bürosu personeli arazi çalışmalarını tamamladı.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CSB ile kırsal alanda yapılan ölçümlerle birçok coğrafi bilginin toplanıp, bilgisayar ortamına aktarılması ve toplanan verilerin işlenerek karar alma süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Cumhuriyet Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'ndan danışmanlık hizmeti alındı. İleri düzey Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi alarak veri tabanı modelleme ve geodatabase eğitimi alan idare CBS personeli, araziden veri toplama işlemlerini tamamladı.

CBS bürosu personeli, 30 Mayıs 2013'te araziden veri toplama işlemlerine başlayarak, bu kapsamda 7820 kilometre köy yolu ve bu yola ait yol türleri,  yol üzerinde bulunan sanat yapılarını ölçtü. Altınyayla, Akıncılar, Divriği, Gölova, Koyulhisar, Suşehri, Zara, Ulaş, Kangal, Şarkışla, Gemerek, Gürün, Hafik, Doğanşar, İmranlı, Merkez İlçe ve Yıldızeli olmak üzere 17 ilçede bin 859 köy ve mezra, idari merkezi, eğitim ve sağlık tesisi, içme suyu depoları, kanalizasyon arıtma tesisleri ölçüldü.

İl Özel İdaresi bünyesindeki birim müdürlüklerinin de sisteme kendi verilerini girdikten sonra aktif olarak Coğrafi Bilgi Sistemi, tam anlamıyla faaliyete geçecek.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, sistemin idarenin işlerini kolaylaştırdığını ve zaman kaybının önüne geçtiğini belirtti. CBS sayesinde önemli mesafeler katedildiğini aktaran Ayhan, "Kurumumuz teknolojinin getirdiği yeniliklerden üst düzeyde faydalanarak maksimum seviyede verimlilik hedeflemektedir. Bu çalışmalardan bir tanesi de Coğrafi Bilgi Sistemleridir. Yapılan çalışmalar sonrasında verilerden karar alma süreci hızlanarak yerinde ve zamanında müdahaleler gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Coğrafi Bilgi Sistemi'nin kalitenin ve çalışma performansının artırılmasına yönelik de kazançları olduğunu da kaydeden Ayhan, "CBS, analizler yapma imkanı sunan ve bu analiz sonuçlarına göre doğru kararlar vermeyi kolaylaştıran bir sistemdir. Hizmetlerin doğru ve hızlı bir şekilde yürütülmesi bu sistem ile daha da kolaylaştı. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Cumhuriyet Üniversitesi Geomatik Mühendisliği öğretim üyelerine ve kurumumuz personeline teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cbs Bürosu Personeli Arazi Çalışmalarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement