Cbü Rektörü Pakdemirli 4 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Cbü Rektörü Pakdemirli 4 Yılını Değerlendirdi

Cbü Rektörü Pakdemirli 4 Yılını Değerlendirdi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli rektörlük için yeniden aday olduğunu belirtti.

27.09.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli rektörlük için yeniden aday olduğunu belirtti. 4 yılda üniversiteyi hangi noktaya getirdiğini grafiklerle açıklayan Pakdemirli, çok sayıda rektör adayı olmasının güzel bir durum olduğunu ancak adayların çoğunun rektörlük için hazırlıksız olduğunu söyledi.

CBÜ Rektörü ve rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli basın mensuplarıyla Muradiye kampusündeki Alakart Restoranda biraya geldi. Toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Özkaya Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu da katıldı. 4 yıl boyunca yaptıklarını ve üniversiteyi hangi noktadan nereye getirdiğini grafiklerle açıklayan Pakdemirli, diğer adayları da hzırlıksız oldukları gerekçesiyle eleştirdi.

2010 yılında yapılan seçimlerde ikinci çıkan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Celal Bayar Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Pakdemirli 4 yılda üniversiteye 460 yeni akademik kadro atadıklarını dile getirdi. 4 yıl önce birkaç bina dışında suyu, yolu, elektriği, interneti olmayan Muradiye kampusünün bugün her açıdan bambaşka bir noktaya geldiğini kaydeden Pakdemirli, "Yaptığımız çalışmalarla Rektörlük binasını da Muradiye kampusüne taşıdık. Farklı farklı bölgelerdeki yerleşkeleri 2 ana kampus içinde toplanmasını hedefliyoruz. Uncubozköy ve Muradiye kampuslerimizde buna yönelik çalışmalarımız hızla sürüyor. 2010 yılında 30 bin metrekare kullanım alanına sahip olan üniversite hastanemizin kullanım alanını 52 bin metrekareye çıkardık. Hastanemiz yapılan çalışmalarla bölgenin de en güçlü hastanelerinden biri haline geldi. Akademik başarıyı artırmak için çeşitli teşvik edici ödüller verildi. 2010 yılında 5 olan fakülte sayısı bugün 11'e yükseldi. 4 olan meslek yüksekokulu sayısı ise 5'e çıktı. 2010 yılında üniversitemizde 8 merkez varken bugün bu sayı 21'e ulaştı. 28 bin öğrenci ile devraldığımız üniversitemizde bugün eğitim öğretim gören öğrenci sayısı 43 bin 841'e ulaştı. Çok önemsediğimiz teknopark projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. 4 yıllık dönem boyunca şehirden de kopmadık ve çeşitli protokolle işbirliği içinde çalıştık. Her alanda grafiklerimiz büyük artış yaşarken sadece hukuk grafiğimizde düşüş oldu. 2010 yılında 194 davamız varken bugün bu sayı 40'a düştü" dedi.

Bir gazeteci tarafından kendisiyle birlikte rektör adayı sayısının 10'a ulaştığı ve bu durumu nasıl karşıladığı sorulan Pakdemirli şöyle konuştu:

"Bu çok güzel bir durum. Bizden önceki dönemde bırakın rektör adayının yanında poz vermeyi öğretim görevlileri rektör adayı olmaktan korkarlardı. Geldiğimiz noktada 10 tane rektör adayı var ve yanlarında da öğretim üyeleri poz veriyor. Şunu unutmamak gerekir burası sadece Manisa'ya değil dünyaya hitap eden bilimsel çalışmaların yapıldığı bir üniversite. Diğer adaylar bilimsellikten uzak konuşuyorlar. Aday sayımızın fazla olması çok güzel ancak adaylarımızın çoğu rektörlük için hazırlıksızlar. Adaylarımızın yapacakları ile ilgili bir netlik yok. Şu olacak bu olacak deniyor ama nasıl olacağı soru işareti. Şunu yapacağız bunu yapacağız diyorlar ama dediklerini biz zaten yapmışız. Yapılan işleri takip etmiyorlar. Ben yaptıklarımla 4 yılın hesabını verebileceğim kanaatindeyim. Hedeflerimize ulaşabilmek için bir 4 yıl için daha rektörlüğe talip oldum."

Kendisini rektörlük yarışında avantajlı olarak gören Pakdemirli, "Kendimi bu seçimde avantajlı görüyorum. Geçen seçimde mevcut rektörün çok az bir oy farkıyla arkasından ikinci çıkmıştım. Cumhurbaşkanımız da beni rektör olarak atamıştı. Öğretim elemanlarımızdan ve siyasilerden olumlu tepkiler var. Üniversitemize siyaseti hiçbir zaman sokmadım ama siyasilerle de sürekli olumlu çalışmalar içinde olduk. Bardağın hep dolu tarafında baktık. Gelecek 4 yılda ana hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz. Bu 4 yıl içinde verdiğimiz tüm sözlerini yerine getirdik hatta sözünü vermediğimiz işleri bile yaptık" dedi.

Celal Bayar Üniversitesinin bugün için dünya üniversiteleri arasında 1000- 1500 bandında yer adlığını anlatan Pakdemirli ana hedeflerinden birinin de CBÜ'yü dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasına sokabilmek olduğunu söyledi.

Ekim Ayı sonunda yapılacak olan rektörlük seçimlerinde şimdiye kadar 10 isim adaylığını açıklarken, seçimlerde 680'in üzerinde öğretim üyesi oy kullanacak. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cbü Rektörü Pakdemirli 4 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement