Cbü Tüp Bebek Merkezi'nde İlk Uygulama - Son Dakika
Yerel

Cbü Tüp Bebek Merkezi'nde İlk Uygulama

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi gören 30 yaşındaki Naciye Kınıklı, merkezde gebe kalan ilk kişi oldu.

28.11.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi gören 30 yaşındaki Naciye Kınıklı, merkezde gebe kalan ilk kişi oldu.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır, düzenlediği basın toplantısında 8 yıllık evli Naciye Kınıklı'nın (30), merkezde gördüğü tedavinin ardından gebe kalan ilk kişi olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 2 aydan bu yana hizmet verdiklerini hatırlatan Özçakır, tedavi gören 8 yıllık evli olan ve hiç çocuğu olmayan Naciye Kınıklı'nın tedavi neticesinde yapılan testler sonucunda gebe kaldığının tespit edildiğini kaydetti.

Bu sonucun kendilerini mutlu ettiğini belirten Özçakır, şöyle konuştu:

"Hastamız Naciye Kınıklı, 8 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyor ama sonuç alamıyordu. Ayrıca yumurtalıklarından birinin operasyonla alınmış olması sebebi ile tek bir yumurtalığı vardı. Bu durumda gebelik şansı az olmasına rağmen tedavi sonucunda gebelik sağlayabildi. Dün yapılan testlerde de 2 olumlu sonuç aldık."

Tüp Bebek merkezi'ne vatandaşların ilgisinin giderek arttığını vurgulayan Özçakır,  günde yaklaşık 25 civarında başvuru aldıklarını, taleplere cevap vermekte zorlandıklarını kaydetti.

Manisa dışıdnan da talebin olduğunu hatırlatan Özçakır, ilerleyen zaman içerisinde teknolojik yenilikler doğrultusunda merkezin büyütülebileceğini sözlerine ekledi.

Merkezde tedavi olarak ilk gebe kalan Naciye Kınıklı ise çocuk sahibi olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: İ

"Yaklaşık 8 yıldır çocuğum olmuyordu, çok mutluyum. Daha önce İzmir'de tedavi gördüm ama sonuç alamamıştım. Manisa'da bir gazetede Tüp Bebek Merkezi'nin açıldığını görüp buraya geldim. Eşim ve ben fabrika'da çalışıyorum. Haberi ilk aldığımda eşimle beraber sevinçten ağladık." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cbü Tüp Bebek Merkezi'nde İlk Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement