Cebeci Hastanesinde 4 Eczacının Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Cebeci Hastanesinde 4 Eczacının Öldürülmesi Davası

Cebeci Hastanesinde 4 Eczacının Öldürülmesi Davası

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde 4 eczacının öldürülmesine ilişkin Enver Türkmen'in yargılanmasına devam edildi.

01.11.2016 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde 4 eczacının öldürülmesine ilişkin Enver Türkmen'in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, aynı hastanede çalışan 2 kişi tanık sıfatıyla dinlenildi.

Tanıklardan Gökhan Kutlu, özel bir şirkete bağlı olarak Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesinde eczacı teknikerliği yaptığını bildirdi. Kutlu, sanık ile maktuller arasında zaman zaman tartışmalara şahit olduğunu aktardı.

Kutlu, olay günü gördüklerini şöyle aktardı:

"Sabah 08.30'da işe geldim. Enver Türkmen kendi çalıştığı bölümdeydi. Daha sonra yanımıza gelerek, 'Hakkınızı helal edin. Ben İbni Sina Hastanesine gidiyorum.' dedi. Bunları söylerken gayet sakindi. Üzerinde silah görmedim. Yaklaşık bir saat sonra telefon odasına tekrar geldi. Biraz düşünceliydi ve tedirgin görünüyordu. Bizim odadan çıktıktan sonra maktullerden Gürsu dışındaki 3'ünün olduğu odaya gittiğini gördüm. Kapı kapandıktan sonra çok sayıda patlama sesi geldi. Daha sonra eczacıların bulunduğu odadan çıkarak elindeki silahla Gürsu'nun olduğu odaya girdiğini gördüm. O sırada orada bulunanlardan bir kişi, 'Yapma Enver' diyerek onu engellemeye çalıştı. Ben bu sırada panik halinde dışarıya kaçtım. Bu esnada Gürsu'nun, 'Yapma Enver, ben suçsuzum.' dediğini duydum. Ardından silah sesleri geldi."

Duruşmada dinlenilen diğer tanık İrfan Öztaş, sanık Türkmen'in daha önce kendisini de tehdit ettiğini iddia etti. Bunun üzerine şikayette bulunduğunu aktaran Öztaş, Türkmen'in hastane içerisinde geçirdiği bir soruşturma sonrasında, "Soruşturma sonucu bu eczaneden gönderilirsem adamı mermi manyağı yaparım. Eczaneyi 4-5 çapulcuya bırakmam." dediğini söyledi.

Tanık Öztaş, olay günü hastanede olmadığını ve cinayeti telefonla arayan bir hastane çalışanının kendisine haber verdiğini aktardı.

Mahkeme heyeti, daha önce dinlenemeyen 5 tanığın zorla getirilmesine, sanığın tutukluluğun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eczane bölümünde 24 Haziran 2016'da silahlı saldırıda hastanede eczacı olarak çalışan İlknur Yüce, Hikmet Türk, Gürsu Ulaşan ve Özler Kiriş hayatını kaybetti. Katil zanlısı olarak tutuklanan ve yargılanmasına başlanan Enver Türkmen, cinayeti işlediğini kabul ederek pişman olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Türkmen, 4 kez tasarlayarak adam öldürmek, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından yargılanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cebeci Hastanesinde 4 Eczacının Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement