Çebi'den Yeni Yabancı Kuralına Sert Eleştiri - Son Dakika
Spor

Çebi'den Yeni Yabancı Kuralına Sert Eleştiri

Çebi\'den Yeni Yabancı Kuralına Sert Eleştiri

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin yeni yabancı kuralını eleştirerek, bu kuralın Beşiktaş'ı mağdur ettiğini söyledi.

06.01.2015 21:50  Güncelleme: 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF'nin yeni yabancı kuralını eleştirerek, bu kuralın Beşiktaş'ı mağdur ettiğini söyledi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.

Söyleşi öncesinde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sporcunun özünde çeviklik, zeka ve çalışkanlık olduğunu ifade etti. Gençlere ve gençliğe önem verdiklerini ifade eden Çağırıcı, hizmete sundukları Gençlik Merkezi gibi tesislerin önemine dikkat çekerek, "İlköğretim çağındaki çocuklarımıza Gençlik Merkezi gibi tesisleri hizmete sunuyoruz. Yaz Kamplarımıza da yoğun ilgi gösteriliyor. Amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Bağcılar 752 bin nüfusuyla İstanbul'un ilçesi ve Türkiye'nin en genç nüfusa sahip ilçelerinden bir tanesi diyebiliriz. O açıdan gençliği geleceğe hazırlama adına yatırımlar yapma mecburiyeti hissediyoruz kendimizde" dedi.

ÇEBİ: "BEŞİKTAŞ MAĞDUR EDİLDİ"

Daha sonra kürsüye gelen Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş ve Türk futboluna ilişkin soruları yanıtladı. TFF'nin 2015-2016 sezonunda 28 oyuncunun 14'ünün yerli, 14'ünün yabancı olabileceği ve ilk 11'in de tamamen yabancı futbolculardan oluşabileceği yeni yabancı kuralı sisteminin Beşiktaş'ı mağdur ettiğini savundu.

Yeni yabancı kuralını eleştiren Çebi, " Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karar önemli. Türk futbolunu TFF idare ediyor. Orada değerli teknisyen, yönetici ve hocalar var. Onlar böyle bir karar alırken çok tartışmış olduklarını düşünüyorum. Umut ediyorum sonuçlarını hesaplamışlardır. Ancak, Beşiktaş açısından değerlendirirsek, 1 yıl önce çıkan 5+3 uygulamasında kendimizi organize eden bir kulübüz. Transfer politikalarımızı ve kontratlarımızı da bu çerçevede hareket ettik. Ancak altı ay sonra ne değişti. Bu sorgulanabilir. Herhalde bunun hesabı kitabı yapılmıştır. Beşiktaş mağdur edildi. Çıban başı olmama adına susmayı her zaman tercih ediyoruz. Ancak çok fazla abartmamak lazım. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün görüşünü resmi organlarda bulacaksınız. Bu tür kararlar alındığında hemen uygulamaya konulmaz. Eğer konulacaksa o zaman daha evvel alınan karaların her zaman değişeceğini düşünerek korkuyla kulüplerimizi idare edemeyiz. En azından bu geçiş kademeli olabilirdi. Bugün 5+3 ise seneye 6+4, 8+6 gibi bir süreç tanınmalıydı. Bunun hemen uygulamaya konulmasını doğru bulmuyorum. Ancak Mayıs ayından sonraki Ocak ayında futbolcuların tamamı yabancı olabilir kararı mı alınacak diye soru olabilir. Bunun Beşiktaş'a zarar verdiğini şu ortamda düşünüyorum. Kademeli olması hazmedilebilmesi zaman içinde uygulanması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu

"VELİ'NİN KIRMIZI KARTLA ATILMASI, DERBİDEKİ KADERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Ahmet Nur Çebi, hakem hataların da sitem ederek, "Hakemlerle ilgili Beşiktaş çok defa mağdur olabiliyor. Bunun çokluğu zarar veriyor. Veli'nin kırmızı kartla atılması, derbideki kaderini olumsuz etkiledi. Ancak veliye yapılan hareketlere defalarca maruz kaldı. Ama kendisiyle ilgili buna sebebiyet veren oyuncular oyundan atılmadı. Veli birkaç maç önce Adana Demirspor maçında kendisine faul yapılıp kırmızı kartla oyundan atılan oyuncunun hakkını koruyup kartlık olmadığını söyleyen centilmen bir futbolcudur. Bu futbolcuyu bu hareketi yapmaya tevessül ettiren ne olmuştur. Hakem hatalarında rakip oyuncularının tahrik etmesinin etkili olduğunu görürsünüz. Centilmen olan bir çocuğun bu hareket yapmış olması onun tavrının göstergesi değildir. Eğer bu mağlubiyetse Veli'nin olmamasının etkisi büyüktür" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLU ONLARA BEŞİKTAŞ, BANA EMANET"

Basın mensuplarının soruları üzerine yeni yabancı sistemine bir kez daha değinen Çebi, "TFF Türk futbolunu idare eder, kararlarına saygı duymalıyız. Oradaki yöneticiler bu kararı alırken bildikleri olduğunu umuyorum. Ancak, bu uygulama kabul edilebilir değil. Şöyle ki; 6 ay sonra bu uygulama böyle olacak diyemezsiniz. Bunun hazmedilebilir hale getirilmesi lazım. Bir sürece yayılmalıdır. Türk futbolu onlara Beşiktaş, bana emanet. Hakemlerle ilgili söyleyecek bir şey kalmadı. Onları Allah'a havale ediyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çebi'den Yeni Yabancı Kuralına Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement