Cehaleti Ortaya Çıkınca Çıldırdı! - Son Dakika
Güncel

Cehaleti Ortaya Çıkınca Çıldırdı!

Canlı yayında büyük kavga!

03.12.2014 09:47  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programında HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile ANAR Araştırma Şirketi'nin kurucusu İbrahim Uslu arasında yüzde 10 seçim barajıyla ilgili çok sert bir tartışma yaşandı.

ERDOĞAN'IN ÜÇ TEKLİFİNİ HATIRLATTI

ANAR Araştırma Şirketi'nin Kurucusu İbrahim Uslu, HDP'li Hasip Kaplan'a Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde sunduğu teklifi hatırlattı. Uslu "Erdoğan ilk önce dedi ki gelin hem seçim sistemimiz hem de bu baraj konusunda bir tartışma yapalım dedi ve 3 seçenek sundu bunlar
1- Baraj aynen kalabilir
2- Dar bölge seçim sistemine gidelim
3- Daraltılmış seçim bölgesine gideriz dedi. Barajlar konusunda da elastikiz dedi isterseniz düşürürüz isterseniz kaldırırız dedi. Sonra bunu söylediği gün parlamentodaki bütün partiler kalkıp doğrudan bunlar diktatörlük kurmak istiyorlar başkanlık sistemini getirmek istiyorlar falan diye sistemi bile tartışmadan niyet okuyuculuğu yaptılar ve bu teklifi refüze ettiler." dedi.

HASİP KAPLAN'IN SEÇİM SİSTEMİ CEHALETİ

Hasip Kaplan, dar bölge seçim sistemini hiç bir demokratik ülkede uygulanmadığını söylerek bu konudaki cehaletini ve sadece bağırarak haklı çıkmaya çalışan tarzından ödün vermediğini bir kez daha ortaya koydu. Kaplan, AK Parti'nin seçim barajıyla ilgili 3 teklifini kabul etmemelerini de bu sebeplere bağladı.

Oysa bu sistemin ABD ve İngiltere'de uygulandığı bilinen bir gerçek

İBRAHİM USLU'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Hasip Kaplan'ın cehaletinin ortaya çıkmasının ardından Uslu'dan cevap gecikmedi. Uslu"Dar bölge seçim sisteminin dünyanın hiç bir yerinde olmadığını söyleyecek kadar bu konularda "bilgili ve müktesebatlı" olduğunu görüyorum. Amerika'da ve İngiltere'de dar bölge seçim sistemi uygulanıyor. İstiyorsanız aradakiler size anlatsın, dar bölge sisteminin nasıl demokratik bir model olduğunu. Ve siz bunu dünyanın hiç bir yerinde olmayan yeni bir icat olduğunu söylüyorsunuz. Size bunları anlatmaya buradan başlarsak yandık biz." dedi.

Cehaleti Ortaya Çıkınca Çıldırdı!
Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Cehaleti Ortaya Çıkınca Çıldırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement