Çek Büyükelçi Kafka Mersin'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Çek Büyükelçi Kafka Mersin'i Ziyaret Etti

Çek Büyükelçi Kafka Mersin\'i Ziyaret Etti

Mersin'e gelen Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağını söyledi.

29.06.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'e gelen Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacağını söyledi.

Büyükelçi Kafka, Mersin Fahri Konsolusu Ufuk Bozyaka ile birlikte Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Vali Özdemir, iki ülke arasında güçlü ilişkilerin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Var olan ekonomik, ticari, turizm ilişkilerinindaha da güçlenmesi konusunda iki ülke yöneticileri büyük bir çaba gösteriyor. Ziyaretinizle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da artacağına, özellikle Mersin ile Çek Cumhuriyeti arasında daha sıkı bir işbirliğinin ivme kazanacağına inanıyoruz. Bunun için bu ziyareti çok anlamlı ve önemli buluyorum. Mersin'in sahip olduğu doğal güzellikler ve kültürel, tarihi zenginliklerin daha fazla Çek Cumhuriyeti vatandaşı tarafından görülmesine öncülük etmesini de temenni ediyorum. İşadamlarımızın birebir görüşmelerinde iş alanlarının daha geniş olabileceğini düşünüyoruz."

'ANKARA- MERSİN ARASINDA FARKLI HAVA ŞARTLARI

Büyükelçi Kafka da 5 ay önce göreve başladığını ifade ederek, Mersin'e ilk kez geldiğini söyledi. Ankara'dan Mersin'e gelirken farklı hava şartlarını yaşadığını kaydeden Kafka şöyle konuştu:

"Ankara'dan Mersin'e gelene kadar, yol boyunca kötü bir hava vardı. Ancak buraya geldiğimde gördüğüm hava beni mutlu etti. Mersin gerçekten çok güzel bir yer. Mersin'e ziyaretimin en önemli nedenlerinden biri kültürel, ticari ve sosyal bağların Çek Cumhuriyeti ile yoğun olmasıdır. Bizim amacımız aracı olmak değil ama, 'iki ülke arasında ilişkileri nasıl geliştirebiliriz' diye öncülük etmek, yol göstermek olacaktır" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çek Büyükelçi Kafka Mersin'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement