Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mares'ten Samsun Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mares'ten Samsun Tso'ya Ziyaret

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

27.11.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Samsun'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mares, Türkiye'de göreve başladıktan sonra ziyaret ettiği ilk şehrin Samsun olduğunu söyledi.

Kentten oldukça etkilendiğine değinen Mares, "Sizlerin de bildiği gibi Çek ve Türk ilişkileri çok eskilere dayanıyor. Bundan sonraki amacımız, karşılıklı olarak Samsun ile Çek Cumhuriyeti'nin iş ilişkilerini geliştirmek, iş adamlarımızı bir araya getirmek ve çalışmak olacaktır. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına sizinle her türlü işbirliğine hazırız. Birliktelikten çok iyi ilişkiler çıkabilir, çok iyi sonuçlar alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Murzioğlu ise Samsun'un hava, kara, deniz ve demiryolu olmak üzere dört ulaşım ağıyla coğrafi olarak önemli bir noktada bulunduğuna dikkati çekti.

Samsun'un Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'ne açılan kapısı olduğunu anlatan Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Samsun ayrıca iki bereketli ovasıyla bir tarım kentidir. Gerek kamu ve özel hastaneleri yatırımları gerekse Türkiye'de en fazla cerrahi el aletleri imalatıyla bir sağlık kenti olan Samsun'umuz, ayrıca yedi bin yıllık tarihi geçmişi, doğal güzellikleriyle de bir turizm şehridir. Samsun, şu an güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmiş, kendisi için yol haritasını belirlemiştir. Kısacası Samsun anlatmakla bitmez, yaşamak, görmek lazım. İnşallah bundan sonra birliktelik sağlayarak ticari ilişkilerimizi artıracağız."

Murzioğlu, ziyaretinden dolayı Mares'e hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mares'ten Samsun Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement