Çekici, Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Çekici, Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi

Çekici, Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, hafta sonu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

12.08.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, hafta sonu gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

TÜMSİAD Genel Merkezi'ne bağlı 57 şubenin cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini dile getiren Cuma Çekici, seçim sonucunun tüm İslam alemini için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cuma Çekici, "Açıktan hükümeti, başbakanımızı destekleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Doğrunun yanında olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Başbakanımızın yapmış olduğu büyük reformlar, icraatlar kesinlikle göz ardı edilemez" dedi.

Çekici, Recep Tayyip Erdoğan'a verilen desteğin gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

"İMF'ye olan borcunun ödemiş olması ve borç verecek duruma gelmiş olmamız, ekonomik istikrarın çok iyi durumda olması, enflasyonun tek haneli rakamlara düşmüş olması, ihracatın artması ve 2023 hedeflerini yakalama yolunda büyük, emin adımlarla ileri doğru gidilmesi ciddi gerekçeler olması sebebiyle Sayın Başbakanımızın, cumhurbaşkanlığı makamını hak ettiğine kanat getiriyoruz. TÜMSİAD ailesi olarak bu şekilde doğru olduğuna inanıyoruz."

Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasına da değinen Cuma Çekici, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında çok önemli mesajlar verdi. Türkiye'mizin itibarının çok ciddi anlamda artmış olması; Türkiye'ye dünya devletlerinin bakış açısını değiştirdi. Türkiye'ye önceki bakış açısı ile şimdiki bakış açısı arasında gerçekten çok ciddi farklar var. Çok ciddi mesafeler kat edildi. Ülkemizin, devlet büyüklerimizin itibarı çok ciddi bir şekilde arttı. İnşallah bu artış ve bu istikrara desteğimiz TÜMSİAD ailesi olarak bizim görevlerimiz arasında yer alıyor."

Çekici, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını hak etti. Büyük bir sevgi, sempati, halkımızın büyük bir teveccühü ile bu göreve layık görüldü ve getirildi. Kendisine başbakanlığı dönemindeki büyük başarısının cumhurbaşkanlığında da artarak devam etmesini canı gönülden temin ediyoruz. Cumhurbaşkanlığımıza çok ciddi görevler düşüyor ve kendisi zaten bu görevlerin bilincinde. Balkon konuşmasında bu mesajı verdi. Tüm kalbi duygularımızla kendisinin balkon konuşmasında ifade ettiği reformların, icraatların yerine getirilmesi konusunda biz sivil toplum kuruluşu olarak, TÜMSİAD ailesi olarak buna destek vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamının kendisine, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çekici, Cumhurbaşkanlığı Seçimini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement