Çekmeköy'de Çanakkale Şehitleri Anısına Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Çekmeköy'de Çanakkale Şehitleri Anısına Kan Bağışı Kampanyası

Çekmeköy\'de Çanakkale Şehitleri Anısına Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay, Çanakkale şehitlerinin anısına Çekmeköy’de kan bağışı kampanyası başlattı.

28.03.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay, Çanakkale şehitlerinin anısına Çekmeköy'de kan bağışı kampanyası başlattı. Çekmeköy Kızılay Şube Başkanı Abdülselam Zurel kan bağışlamanın önemine dikkat çekerek, "Sadece bir torba kan bağışı, üç hayat kurtarıyor" dedi.

Kızılay, Çanakkale şehitlerinin anısına kan bağışı kampanyalarından birini de Çekmeköy'de gerçekleştirdi. Çekmeköy'ün Madenler Meydanı'nda kurulan çadırlarda kan bağışı yapıldı. Yoğun kan bağışının yapıldığı etkinlikte, yaklaşık bin 200 torba ünite kan toplandı.

"BİR TORBA KAN BAĞIŞI ÜÇ HAYAT KURTARIYOR"

Bir ünite kanın üç hayat kurtardığını belirten Çekmeköy Kızılay Şube Başkanı Abdülselam Zurel, "Şu anda Çekmeköy'de üç noktamızda Çekmeköy Belediye Başkanlığımız ve Çekmeköydeki tüm sivil toplum kuruluşlarımızla beraber ortaklaşa bir kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz. Bu kampanyayı Çanakkale Şehitlerimizin anısına gerçekleştiriyoruz. Çanakkale savaşlarında Tük Kızılay'ı olarak yaralı askerlere yardım yaparken bizde oradaydık, aynı şekilde aynı şekilde o anıların Çekmeköy'de canlanması için Çekmeköy'de bulunan tüm vatandaşlarımızı kan bağış noktalarımıza davet ederek burada Çanakkale şehitlerimizin hatırasına kan bağışı organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bir kanın üç hayat kurtardığı sloganıyla yola çıktık, sonrasında Çanakkale şehitlerimizle devam ederek 'Vatan sana kanım feda' dedik" şeklinde konuştu.

Kan bağışı kampanyasına Çekmeköylülerin yoğun katılım gerçekleştirdiklerini belirten Ali Öztabur, "Hayırlı ve sağlıklı bir iş olduğu için her yıl düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum" dedi. Devletimiz ve milletimiz için senede bir defa kan vermenin yararlı olduğunu belirten Hayrettin Kantar, "Her yıl düzenli olarak kan veriyorum. Oğlum Mustafa Efe'nin de ısrarı üzerine kan vermeye geldim. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çekmeköy'de Çanakkale Şehitleri Anısına Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika


Advertisement