Çekmeköy'de Kansere Karşı Kadın Hareketi Başladı - Son Dakika
Yerel

Çekmeköy'de Kansere Karşı Kadın Hareketi Başladı

Çekmeköylü kadınlar, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığı bilincini oluşturmak için bir hareket başlattı.

20.11.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekmeköylü kadınlar, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığı bilincini oluşturmak için bir hareket başlattı. Türk Kızılayı Çekmeköy Kadın Kolları Başkanlığı ve MEVA iş birliği ile başlatılan projeye Çekmeköy Belediyesi de destek verdi. Proje kapsamında meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatılıp, 250 ihtiyaç sahibi kadına ücretsiz olarak mamografi taraması yapılacak.

Çekmeköy Belediyesi'nin desteği ile Çekmeköy Kızılay Kadın Kolları ve Türkiye Meme Vakfı'nın (MEVA) iş birliğinde başlatılan projede, meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatılıyor. Mahalle mahalle dolaşan ekipler, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, bu nedenle düzenli olarak mamografi çektirilmesi gerektiğini anlatıyor. Proje kapsamında, 250 ihtiyaç sahibi kadına ücretsiz olarak mamografi taraması yapılacak.

Çekmeköy genelinde başlatılan projenin tanıtım toplantısına; İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Türk Kızılayı İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı Abdulselam Zurel, toplantının ev sahipliğini yapan Türk Kızılayı Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Serpil Erdoğan, projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.  Programda ayrıca Kızılay Çekmeköy Kadın Kolları tarafından yürütülen "Bir Çocuk da Sen Giydir"  isimli yardım projesi için kermes de düzenlendi.

"KADINLARA KAPI AÇTIĞINIZ ZAMAN KADINLAR BAŞARILI FAALİYET GÖSTEREBİLİYOR"

Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, "Biz kadın yapılarına önem verdik. Kızılay'ın daha evvelde belki mevzuatında kadın yapısı vardı. Ama kadın aktiveleri bu kadar Başarlı olamıyordu. Çünkü kadınlara çok fazla fırsat verilemiyordu. Azıcık kadınlara kapı açtığınız zaman kadınlar çok başarılı faaliyetler yapabiliyorlar. Kızılay'ın, Yeşilay'ın ve benzer kurumların kadın kollarını aktif hale getirdik. Bugünde bu faaliyetin bir benzerini görüyoruz. Bu çok önemli, kadın yapılanmalarını bu anlamda Türkiye'deki her kurumun her kuruluşun özel destek vermesi kanaatindeyim. Bir ülkenin insanlarını yaşam seviyesinin yükselebilmesi için 3 dinamiğin birbiriyle eşdeğer olarak çalışması gerektiği kanaatindeyim. Kamu sektörü, özel sektör ve üçüncü sektör dediğimiz vakıflar, dernekler, meslek odaları, yardım kuruluşları barolar, tabip odaları sendikalar gibi. Burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz.  Bu yapı bu üçayak bir arada olduğu sürece İnşallah Türkiye'nin ufku çok daha ilerleyecek" dedi.

Türk Kızılay'ı Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Serpil Erdoğan, "Geliştirdiği projelerle yurt içinde ve yurt dışında Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olarak ihtiyaçlarına çözümler getirmişlerdir. Bu anlayış doğrultusunda 2013 yılında kurulan Türk Kızılay'ı Çekmeköy Kadın Kolları Başkanlığı göreve başladığı ilk gündeki heyecan ve şevk ile çalışmalarını devam ettirmektedir. 8 kişi ile başladığımız ekibimiz bugün gönüllü olarak çalışan aktif olarak 25 kişiye ulaşmıştır. Türk Kızılay'ı Çekmeköy Kadın Kolları Başkanlığı her yıl önemli gün ve haftalarda düzenli olarak eğitim, tanıtım, yardım projeleri geliştirerek bu projeleri büyük bir dikkat ve hassasiyetle yerine getirmektedir" dedi.

Etkinlikte sahne alan gönüllü anneler, Artvin Yöresi'ne ait bir folklor gösterisiyle, Ayşegül Demirsoy ve ekibi zumba gösterisi ile projeye destek verdiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çekmeköy'de Kansere Karşı Kadın Hareketi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement