Çekmeköy'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Çekmeköy'de Toplu Açılış Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "CHP, Gezi olayları dolayısıyla memleketin ekonomik dengesini bozmasaydı, yüzlerce milyar dolar, bu rakamları bilerek söylüyorum, zarar vermemiş olsaydı, Türkiye'de işsizlik oranı bugün yüzde 6-7 seviyelerinde olacaktı" dedi.

27.05.2015 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "CHP, Gezi olayları dolayısıyla memleketin ekonomik dengesini bozmasaydı, yüzlerce milyar dolar, bu rakamları bilerek söylüyorum, zarar vermemiş olsaydı, Türkiye'de işsizlik oranı bugün yüzde 6-7 seviyelerinde olacaktı" dedi.

Güllüce, Çekmeköy'deki Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, saatlerdir Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekleyen Çekmeköylüleri tebrik etmek istediğini söyledi.

Gezi olayları dolayısıyla yüzlerce ambulans, binlerce otobüsün yakıldığını hatırlatan Güllüce, "CHP'nin genel başkanı çıktı 'Alnınızdan öpüyorum' dedi. Hatırlıyorsunuz değil mi? Sevgili Çekmeköylüler, Sümerlilere kadar gidin. Etilere, Hititlere kadar gidin. Dünya tarihinde ülkesini yakanları, yıkanları, 'Boğaz Köprüsü yapılıyor' diye protesto edenleri, dünyanın en büyük havaalanını yapan bir Başbakanı kötüleyen, milleti yakanları alnından öpen bir siyasetçi bulamazsınız. Bir tek CHP ve onun genel başkanı var" diye konuştu.

Bakan Güllüce, Gezi olaylarından önce ülkede son 150 yılın en düşük faizinin olduğunu hatırlatarak, "7 Haziran'da bu hesabı ödeyecekler. Eğer CHP, Gezi olayları dolayısıyla memleketin ekonomik dengesini bozmasaydı, yüzlerce milyar dolar, bu rakamları bilerek söylüyorum, zarar vermemiş olsaydı, Türkiye'de işsizlik oranı bugün yüzde 6-7 seviyelerinde olacaktı" ifadelerini kullandı.

"Bu millet, sana bunun hesabını ödettirecek"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Güllüce, "Şimdi barış meleği olmuşlar. Efendim, kardeşçe olalım, barışçı olalım, dostluk olalım. O Kobani olaylarını bahane ederken, yakarken, yıkarken 'Niye aynı şeyleri söylemedin?' diye, bu millet, sana 7 Haziran günü bunun hesabını ödettirecek" dedi.

Dünyanın en büyük havaalanının bu milletin mühendisleri tarafından yapıldığını kaydeden Güllüce, havaalanı ve diğer projelerin tüm engellemelere rağmen devam ettiğini belirtti.

"Siyasi iktidarlar 4 seneliğine seçilir"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti'nin yaptığı projeleri muhalefet partilerinin hayallerinde bile göremeyeceklerini söyledi.

CHP'nin açıkladığı Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi'ni eleştiren Bozkır, "Diyorlar ki, '2,5 milyon insanımıza istihdam sağlayacak, gelmiş geçmiş en büyük proje.' Zannettim ki, 2 sene sonra proje bitiyor, 2,5 milyon insanımıza da iş bulacak. Dedim ki; 'Helal olsun. Çok güzel bir proje üretmişler.' Ama bakıyorsunuz, 2035'teki bir projeden bahsediyorlar" diye konuştu.

Siyasi iktidarların 4 seneliğine seçildiğini anımsatan Bozkır, 20-25 senesine ait hayali projelerle vatandaşın oyalanmamasını isteyerek "Bizim gençliğimizde binbir gece masalları vardı. Şimdi de binbir Kemal masalları çıktı. Ama halkımız masalla falan uyuyacak konumda değil" değerlendirmesinde bulundu.

"Çekmeköy'e 638 trilyon liralık yatırım yapıldı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu toprakların bin yıllık tarihi olduğunu ve medeniyetler kurduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı dönemlerinde kentte yapılan çalışmaları anlatan Topbaş, "sadece Çekmeköy'e 638 trilyon liralık yatırımlar yapıldığını" hatırlatarak, "İnşallah 2019'da Üsküdar'dan metro buraya kadar gelecek. Taşdelen'e kadar uzayacak. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu güzel ilçede yaşarken bir metro gelebileceğini düşünmezdiniz. Ama bugün metroyu konuşuyoruz. Metroyu getiriyoruz" diye konuştu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilçede var olan sorunları çözdüklerini belirterek, 6 yıl önce hayal edilemeyecek hizmetlerin ilçeye geldiğini kaydetti.

Tören öncesi sanatçılar Murat Köse ve Hakan Demir konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çekmeköy'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement